Obiective turistice Obzor, de vizitat in Obzor, Bulgaria
Home / Orase / Obiective turistice Obzor, Bulgaria

Obiective turistice Obzor, Bulgaria

 
Vacanta in Obzor?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Este un orasel-statiune, situat la mijlocul distantei dintre Varna si Burgas, la 6 km sud de Byala, in estul muntilor Balcani, pe versantul muntelui Emine. De aici incepe regiunea Burgas, spre sud. Pe terenurile agricole din jur se intind podgorii si livezi.

In Antichitate, in apropiere exista o fortareata care veghea asupra rutelor maritime comerciale. Numele antic al orasului a fost Navlohos, grecii l-au denumit Heliopolis sau "Orasul soarelui", iar romanii Templum Jovis (Templul lui Jupiter).

Scufundatorii si arheologii fac cercetari pe fundul marii, unde s-au gasit vestigii ale templului lui Jupiter si ancore antice din piatra si lemn, monede si amfore romane. In centrul orasului exista un parculet, care contine fragmente ale templului lui Jupiter.

Golful frumos in care se afla orasul incepe la nord de capul Sfantul Atanasie si se intinde catre sud pana la muntele Emine. Marea este calda si putin adanca. Plaja lunga de aproape 6 km are nisip fin. Natura curata, marea calda, padurile umbroase, stancile spectaculoase si aerul montan si marin sunt caracteristici ale acestei regiuni.

Locul este potrivit pentru cei doritori sa ocoleasca galagioasele statiuni de vacanta, oferind conditii excelente pentru odihna in familie si romantism idilic intr-o atmosfera de calm, ocrotita de o natura minunata. Obzor este cunoscut ca statiune climaterica maritima adecvata pentru tratamentul astmului.

 

De vizitat in Obzor

Obzor obiective turistice, Ce poti vizita in Obzor, Top obiective Obzor, Top atractii Obzor, Obzor locuri de vizitat, Locuri de vizitat Obzor, Locuri de vizitat in Obzor, Obzor atractii turistice, Obzor de vizitat, De vizitat in Obzor, Ce vizitam in Obzor, Top atractii turistice Obzor, Top obiective turistice Obzor, Obzor ghid turistic, Calatorii in Obzor.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne