Muzeul Memorial Iosif Vulcan din Oradea, obiectiv turistic Oradea - TravelEuropa.ro
  Orase Obiective turistice Oradea Muzeul Memorial Iosif Vulcan

Muzeul Memorial Iosif Vulcan

Obiectiv turistic Oradea

Muzeul este dedicat carturarului bihorean Iosif Vulcan. A fost infiintat in anul 1965, cu prilejul organizarii festivitatilor de aniversare a unui secol de la aparitia revistei "Familia" in Oradea. Se afla in centrul orasului, pe strada 'Iosif Vulcan', foarte aproape de parcul in care se afla si statuia acestuia.

Cladirea care adaposteste muzeul este o casa familiala, nu foarte mare, cu trei camere mari la fatada, situata la capatul actualei strazi losif Vulcan nr.16, la intersectia cu strada Libertatii, cu vedere atat in lungul strazii, catre Piata Teatrului cat si spre malul Crisului. A fost construita pe la sfarsitul secolului al XIX-lea si a fost sediul revistei culturale. Arhitectural nu prezinta elemente deosebite, fiind una cum au fost multe ale protipendadei oradene din perioada care a premers primului razboi mondial.

Iosif Vulcan a fost un publicist si scriitor roman, animator cultural, membru al Academiei Romane, fondatorul revistei culturale "Familia". El este considerat a fi "nasul literar" al poetului national Mihai Eminescu. Tatal sau, Nicolae Vulcan, a fost nepotul de unchi al reputatului episcop-carturar Samuil Vulcan, intemeietorul scolii romanesti de la Beius, care azi ii poarta numele.

Bilete de avion spre Oradea:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Muzeul Memorial Iosif Vulcan:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Oradea:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne