Palatul Moskovits din Oradea, obiective turistice Oradea

Palatul Moskovits, Oradea

Obiective turistice Oradea
Vacanta in Oradea?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Palatul Moskovits, aflat pe coltul dintre Strada Independentei si Strada V. Alecsandri, este transpunerea unei alte fantezii exuberante in stil art nouveau. Fatadele lui cu forme curbate sunt decorate cu personaje alegorice in relief si placute de ceramica. A fost proiectat de Kaiman Rimanoczyjr si terminat in 1905.

Zona centrala a fațadei dinspre strada Republicii prezinta o tratare pe verticala, fireasca si intuitiva parca, din punct de vedere al succesiunii elementelor compoziționale si decorative, ceea ce induce o placuta senzatie de confort.

O abordare aparte o detine coltul. Acesta este circular, cu un acoperis elipsoidal avand decoratii de tabla profilata cu linii sinuoase si volute cu decoratii vegetale. Bow-window-ul central sustinut de o consola masiva se termina cu un balcon inchis de o broderie florala din fier forjat.

Spatiul balconului este marit de scobitura inalta in corpul cl√£dirii, in zona concavitatii motivul central al compoziției desfasurandu-se in toata splendoarea sa. Acest motiv central este un cap de femeie ce iese dintr-un hatis de frunze, flori si ramuri.

Bilete de avion spre Oradea:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palatul Moskovits:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne