Domul din Orvieto din Orvieto, obiective turistice Orvieto

Domul din Orvieto, Orvieto

Obiective turistice Orvieto
Vacanta in Orvieto?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Daca ai ajuns in Umbria, trebuie neaparat sa vizitezi Domul din Orvieto, descris de catre Papa Leon al XIII-lea drept "Crinul de aur al catedralelor italienesti". Constructia ei a fost inspirata de Miracolul de ia Bolsena (1263), cand se spune ca ar fi curs sange din ostie, in timpul slujbei efectuate in biserica din satul Bolsena, aflat nu departe de Orvieto.

Aceasta constructie gotico-romanesca se distinge prin fatada, care este cea mai bogata in decoratiuni din intreaga Italie. Detaliile uimesc privirea, cele mai reusite fiind basoreliefurile sieneze ce flancheaza usile de la parter, o capodopera a sculpturii italienesti din secolul al XIV-lea.

In interior, aparenta sobrietate a catedralei este infirmata de cele doua capele decorate din plin cu fresce. In partea stanga (nord) se afla Cappella del Corporale, care se distinge prin racla (1358, bogat ornamentata) unde a fost depus antimisul (corporale) patat cu sange cand s-a produs miracolul de la Bolsena. Peretii sunt acoperiti cu fresce (1357-1364) realizate de pictorul local Ugolino di Prete llario - ele reprezinta diverse scene ale miracolului (peretele din dreapta) si diferite alte scene (peretele din stanga).

Vizavi de catedrala se afla Musei Claudio Faina e Civico.

Bilete de avion spre Orvieto:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Domul din Orvieto:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne