Obiective turistice Ostia, de vizitat in Ostia, Italia
Home / Orase / Obiective turistice Ostia, Italia

Obiective turistice Ostia, Italia

 
Vacanta in Ostia?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Portul Ostia al Romei antice, acum fara iesire la mare este situat la cinci kilometri de Marea Tireniana, este cea mai mare descoperire din Italia dupa Pompei. 

Ostia (in latina Ostia, iar in italiana Ostia Antica) era un oras de coasta, port al Romei, situat la varsarea fluviului Tibru in Marea Tireniana, la 35 de kilometri sud-vest de Roma.

Prin portul antic se importau cerealele, uleiul, vinul, garumul si alte marfuri provenind din intreaga lume romana, care apoi erau indrumate pana la portul fluvial de la Emporium.

Orasul antic, abandonat la sfarsitul Imperiului Roman, pastreaza si astazi strazi si constructii antice, indeosebi antrepozite, magazine, sanctuare si imobile de locuit, uneori avand mai multe etaje.

Potrivit lui Vergilius, la varsarea Tibrului, pe amplasamentul Ostiei, printul Eneas, refugiindu-se din Troia incendiata, ar fi debarcat si implantat un fort. 

Istoricii, insa, considera ca este vorba de o licenta poetica, cunoscuta chiar si de romani, intrucat Varro il face pe Eneas sa debarce la Lanuvium.

A suferit pagube importante din cauza migratiei popoarelor si a declinului economiei romane de la sfarsitul secolului al III-lea d.Hr.

 

De vizitat in Ostia

Ostia obiective turistice, Ce poti vizita in Ostia, Top obiective Ostia, Top atractii Ostia, Ostia locuri de vizitat, Locuri de vizitat Ostia, Locuri de vizitat in Ostia, Ostia atractii turistice, Ostia de vizitat, De vizitat in Ostia, Ce vizitam in Ostia, Top atractii turistice Ostia, Top obiective turistice Ostia, Ostia ghid turistic, Calatorii in Ostia.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne