Parcul National Rondane din Otta, obiective turistice Otta

Parcul National Rondane

Obiectiv turistic din Otta

 Infiintat in 1962, Rondane la fost primul parc national din Norvegia. Are o retea bine dezvoltata de trasee cu cateva cabane turistice, intre care Rondvassbu si Bjornhollia.

Peisajul este brazdai de chei adanci: Ilmanndalen merge pe directia est/vest; Rondvanet/Rondvassdalen si Langglupdalen merg de la sud la nord.

Sunt 10 varfuri de peste 2 000 m si chiar si zonele cele mai joase sunt la aproximativ 900 m. Rondeslottet (Castelul Ronde) este cel mai inalt munte de aici, atingand 2178 m.

Rondane are atat munti domoli, rotunjiti, cat si zone salbatice, practic inaccesibile, cu circuri glaciare adanci, indreptate spre nord. Printre curiozitatile geologice din ultima epoca glaciara se numara stranii gauri de gheata moarta (un depozit glaciar ramas dupa topirea ghetarului).

Un mare numar de reni salbatici populeaza muntii.


Centrul rural Folldal s-a dezvoltat in jurul unei comunitati din secolul XVIII care se ocupa cu mineritul in zacamintele de pirita bogate in cupru. Minele au fost mutate, ulterior, la Hjerkinn si Dovre. Case originale din Folldal si Dovre au fost pastrate intr-un muzeu al satului.

Valea Einunndalen, care se intinde la nord de Folldal, este folosita ca pasune de vara.

 
Bilete de avion spre Otta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Parcul National Rondane:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne