Obiective turistice Oxford, de vizitat in Oxford, Anglia
Home / Orase / Obiective turistice Oxford, Anglia

Obiective turistice Oxford, Anglia

 
Vacanta in Oxford?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Cuvanul-cheie pentru Oxford este ambianta. Imagintati-va o frumoasa combinatie de arhitecturi medievale, cu clopotnite ce se inalta peste centre stravechi de invatatura, peluze ingrijite si gradini inconjurate de arcade sau frontoane paralelipipedice, iar pe fundal se aude permanent sunetul unui rau. Ei bine acesta este Oxfordul.

Nimic din toata Europa nu se poate compara cu bogatia arhitecturala religioasa si academica din Oxford.

Bineinteles, "orasul dulce" nu ar exista fara Oxford University - cel mai vechi lacas de invatatura din Marea Britanie. Cand savantii englezi, absolventi ai universitatii din Paris, s-au stabilit aici (1167) au gasit un centru monastic de educatie.

Primele colegii au fost fondate de organizatii religioase prin 1264. ele au fost dispuse dupa un plan monastic: o capela si un refectoriu (sala de mese), care facea parte dintr-un paralelipiped, cu camerele studentilor ispuse in jurul acestuia, precum chiliile calugarilor.

Turistii sut atrasi in Oxford de numeroasele si faimoasele sale colegii. Toata lumea cand vine aici se asteapta sa vada o mare universitate. Ei bine, gasesti in schimb 39 de colegii cu un campus comun. De retinut ca unele dintre acestea pot percepe taxa de intrare si nu toate sunt descise mereu publicului - in secial in timpul semestrelor si prin lunile mai si iunie, in timpul examenelor de sfarsit de an.

 

De vizitat in Oxford

Oxford obiective turistice, Ce poti vizita in Oxford, Top obiective Oxford, Top atractii Oxford, Oxford locuri de vizitat, Locuri de vizitat Oxford, Locuri de vizitat in Oxford, Oxford atractii turistice, Oxford de vizitat, De vizitat in Oxford, Ce vizitam in Oxford, Top atractii turistice Oxford, Top obiective turistice Oxford, Oxford ghid turistic, Calatorii in Oxford.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne