Museo Nazionale din Paestum, obiective turistice Paestum

Museo Nazionale

Obiectiv turistic din Paestum

De asemenea, nu uita sa vizitezi Museo Nazionale, situat in extremitatea estica a sitului, unde sunt expuse obiectele arheologice dezgropate aici (biletele pentru temple sunt valabile si pentru muzeu).

Cele mai admirate exponate sunt picturile murale din Mormantul Scufundatorului (480 I.Hr.). Este posibil ca ele sa fie singurele exemple de picturi murale din Grecia acelor timpuri.

Picturile - cinci la numar - au decorat, initial, peretii unui cavou: patru dintre ele prezinta scene din timpul banchetului funerar si cantecele, jocurile, muzicienii si cunoscutii care l-au insotit pe decedat pe ultimul drum.

Cea de-a cincea pictura, care probabil trebuia sa fie pe capacul cavoului, este cea mai frumoasa dintre toate si prezinta un barbat dezbracat care se arunca in valurile marii - de aici si numele mormantului. Scena aceasta poate fi o alegorie mai atipica a trecerii in lumea de dincolo.

 
Bilete de avion spre Paestum:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Museo Nazionale:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne