Obiective turistice Paestum, Italia
Home Orase Obiective turistice Paestum, Italia

Obiective turistice Paestum, Italia

'Nespus de mare', asa descria poetul Shelley Paestum - cel mai evocator si mai romantic dintre complexele arheologice din sudul Italiei. Piesele de rezistenta ale acestui sit sunt cele trei temple dorice, aproape in intregime prezervate, considerate a fi cele mai impresionante din intreaga lume greaca - chiar mai frumoase decat cele din Grecia.

De asemenea, mare parte din farmecul acestui complex il constituie pajistile pline cu flori si frumusetea rustica a amplasarii sale.

Paestum si-a inceput periplul istoric sub numele de Poseidonia, orasul lui Neptun sau Poseidon, o colonie fondata de catre greci in secolul al VI-lea I.Hr. Cand a fost cucerit de catre romani in anul 273 I.Hr. (an in care a primit si denumirea actuala), era aproape complet abandonat din cauza epidemiei de malarie si raidului devastator al sarazinilor din anul 877 D.Hr.

De atunci a ramas uitat vreme de sute de ani, pana in secolul al XVIII-lea, cand excavatiile necesare pentru construirea unui drum au scos din nou la lumina superbele sale temple si ruinele altor cladiri.

Atractii turistice Paestum

Tag: Obiective turistice Paestum, Atractii turistice Paestum, De vizitat in Paestum, Ce vizitam in Paestum, Top atractii turistice Paestum, Top obiective turistice Paestum, Ghid turistic Paestum.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne