Obiective turistice Palermo, de vizitat in Palermo, Italia
Home / Orase / Obiective turistice Palermo, Italia

Obiective turistice Palermo, Italia

 
 

Palermo este capitala Siciliei, orasul a fost fondat de fenicieni sub numele de "Ziz", redenumit mai tarziu de greci "Panormos", a ajuns la perioada sa de aur in timpul dominatiei arabe (IX-XI secolele AC) atunci cand a devenit unul dintre cele mai prospere orase din Marea Mediterana si Europa, cunoscut sub numele de "orasul de delicii" pentru gradinile sale minunat si generoase, precum si pentru magnificele moschei si palate.

Dupa ce a fost cucerit de catre normanzi (1060-1080 AC), cele mai multe palate si moschei au fost distruse, dar noii conducatori au exploatat mediu cosmopolit de la Palermo, artistii si arhitectii au dat nastere unui stil arhitectural unic, asa-numitul "Arab-Norman Stil de Sicilia", care este un amestec original, de decoratiuni arabesti, arhitecturi romanice si mozaicuri bizantine.

Palermo si-a inceput decadenta sub influenta mai multor stapiniri (Franceza, Aragonians, Spaniola si Borbons de la Napoli. La mijlocul secolului al XIX-lea, in timpul asa-numitele "Risorgimento italian" Palermo a fost unul dintre orasele-lider revolutionare din Italia, contribuind la succesul "Mille" (literal "o mie"), care sa incheiat cu reunificarea Italiei sub dinastia Savoy de la Torino (1860).

Orasul Palermo al zilele noastre se confrunta cu mai multe probleme care afecteaza dezvoltarea sa economica, in principal din cauza prezentei organizatiei criminale foarte puternic, cunoscut in toata lumea ca "Mafia" sau "Cosa Nostra ". Economia orasului se bazeaza pe institutiile guvernamentale locale, portul, industria constructiilor navale si industriei mecanice. De asemenea, aici se gasesc companii importante de vinuri siciliene (cum ar fi Tasca d'Almerita, Duca di Salaparuta, Corvo, Planeta, etc) a caror popularitate in lume este in crestere.

 
Vizitezi Palermo?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Palermo

Vacanta in Palermo cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Palermo:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palermo:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Palermo obiective turistice, Ce poti vizita in Palermo, Top obiective Palermo, Top atractii Palermo, Palermo locuri de vizitat, Locuri de vizitat Palermo, Locuri de vizitat in Palermo, Palermo atractii turistice, Palermo de vizitat, De vizitat in Palermo, Ce vizitam in Palermo, Top atractii turistice Palermo, Top obiective turistice Palermo, Palermo ghid turistic, Calatorii in Palermo.