Obiective turistice Palma de Mallorca, de vizitat in Palma de Mallorca, Spania
Home / Orase / Obiective turistice Palma de Mallorca, Spania

Obiective turistice Palma de Mallorca, Spania

 
 

Palma de Mallorca este singura insula transformata in oras adevarat. Este capitala Insulelor Baleare si este cel mai mare oras din Mallorca, jumatate din populatia regiunii traind in orasul Palma.

Numele de "Palma" dateaza din perioada ocupatiei romane, desi denumirea a fost data zonei initial in epoca bronzului. In Evul Mediu orasul a fost cucerit de arabi, care l-a numit Mayurqa Madina. In 1229 a fost cucerit de regele Jaime I, domnitorul Valenciei si Aragonului, si a devenit un oras comercial important. Palma a trecut printr-o perioada obscura in secolul al XVI-lea, cand a fost atacat de turci, barbari, dar si de cumplita ciuma. In secolul al XVIII-lea, Felipe al V-lea a schimbat Guvernul care a facut din Palma de capitala Insulelor Baleare. Mai tarziu, Carlos al III-lea a stabilit un pact de liber schimb cu Indiile, care a avut un impact enorm asupra situatiei financiare din Palma.

Orasul a devenit o destinatie turistica in 1950, iar numarul de vizitatorilor a crescut continuu in prima jumatate a secolului XXI. Palma este un centru comercial si culturalimportant in regiune.

Astazi, Palma de Mallorca este una dintre destinatiile de vacanta majore din Europa, unde numerosi turisti vin din toata lumea in fiecare an. Desi este un oras modern cu lanturi hoteliere si magazine ostentative, Palma de Mallorca inca mai pastreaza o mare parte din arhitectura vechiului oras cu strazi inguste.

 
Vizitezi Palma de Mallorca?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Palma de Mallorca

Vacanta in Palma de Mallorca cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Palma de Mallorca:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palma de Mallorca:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Palma de Mallorca obiective turistice, Ce poti vizita in Palma de Mallorca, Top obiective Palma de Mallorca, Top atractii Palma de Mallorca, Palma de Mallorca locuri de vizitat, Locuri de vizitat Palma de Mallorca, Locuri de vizitat in Palma de Mallorca, Palma de Mallorca atractii turistice, Palma de Mallorca de vizitat, De vizitat in Palma de Mallorca, Ce vizitam in Palma de Mallorca, Top atractii turistice Palma de Mallorca, Top obiective turistice Palma de Mallorca, Palma de Mallorca ghid turistic, Calatorii in Palma de Mallorca.