Cafenelele din Paris din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris
Home / Orase / Obiective turistice Paris / Cafenelele din Paris

Cafenelele din Paris, Paris

Vacanta in Paris?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Cafeneaua ocupa un loc special in viata parizienilor: aici se intalnesc cu prietenii, discuta despre treburile zilnice si urmaresc ce se intampla. Pentru unii dintre ei, cafeneaua este ca o a doua casa. Multe cafenele pariziene sunt renumite pentru trecutul lor, ca loc de adunare si schimb de idei al artistilor si intelectualilor. Cultura traditionala a cafenelelor este mai puternica astazi decat oricand, desi numarul lor a scazut semnificativ in ultimii ani.

Cafenelele istorice
Prima cafenea care si-a deschis usile la Paris a fost Le Procope, situata pe Malul Stang, in 1686. (Mai exista inca, dar este restaurant). Curand, ea a devenit locul de intalnire al actorilor de la Corn edie-Fran caise, iar mai tarziu al filosofilor Voltaire si Rousseau, al revolutionarilor Danton, Robespierre si Maratsi al scriitorilor secolului al XIX-lea, printre care Balzac si Hugo.

Marile bulevarde construite in secolul al XIX-lea au mutat viata de cafenea pe marginea trotuarelor. Cafe de la Paix, una dintre primele astfel de cafenele, inca mai pastreaza mare parte din gloria sa din timpul celui de-al Doilea Imperiu. Parizienilor le place sa stea pe terasa de unde pot sa urmareasca trecatorii. Vara, strazile vuiesc de oamenii inghesuiti la mesele de afara ale cafenelelor. Chiar si iarna pot fi vazuti oameni infofoliti care stau la mesele de pe trotuar.

In anii '20, viata de cafenea s-a mutat in Montparnasse, unde cei ca fotograful revolutionar Man Ray sau controversatul romancier Henry Miller frecventau La Rotonde, Le Dome si Le Select. In 1939, Picasso a fost patron la Cafe de Flore in St-Germain, urmat in 1940 de Jean-Paul Sartre si Simone de Beauvoir.

Sartre a dezvoltat existentialismul in filosofie in multele ore pe care el si Simone de Beauvoir le-au petrecut aici - de la 9 dimineata pana tarziu in noapte. In apropiere este Les Deux Magots, numita astfel dupa cele doua statui de mandarini chinezi, magots, care se gasesc in interior pe o coloana - un mod de a reaminti functia originala a cafenelei, aceea de a vinde matasuri. Les Deux Magots a atras cele mai importante figuri ale intregii generatii postbelice de filosofi si scriitori, cum ar fi Ernest Hemingway, Andre Breton si Andre Gide.

Cafenelele azi
Cafenelele moderne pastreaza vie traditia. Multe atrag inca o clientela artistica, in vreme ce sunt reprezentarea unui design superb. Cafe Beaubourg, situata in piata de langa Centre Pompidou, a fost proiectata de Christian de Pontzamparc si este un loc modern de intalnire pentru artisti, critici si proprietari de galerii de arta. Pe Malul Stang, La Palette este foarte frecventata de studentii la Ecole des Beaux-Arts, dar si pensionarii si elita mondena vin aici pentru a fi vazuti. Vara, ea ofera o minunata terasa umbrita de copaci.

O cafenea foarte populara pentru a-i privi pe trecatori este Cafe Marly, situata in curtea Muzeului Luvru, cu vedere spre piramida. Scumpa, dar delicioasa, ea se lauda cu cea mai stilata toaleta intalnita vreodata intr-o cafenea. La polul opus se situeaza cafenelele locale, unde cei care lucreaza vin sa ia o gustare rapida la pranz si unde se intalnesc seara cei care locuiesc in zona. in apropiere de Montmartre si Pigalle vei gasi foarte multe astfel de cafenele.

Multor vizitatori ai Parisului le place si sa stea pe terasa unei cafenele. Acestea se deschid dimineata devreme, la timp pentru a le servi celor care pleaca la serviciu traditionala grand creme (o ceasca mare de cafea alba) cu croasanti. De-a lungul zilei ei mai servesc si vin, bere si pastis - o bautura tare de anason, diluata cu apa - si, bineinteles, espresso. Bauturile sunt mai ieftine au bar (la bar), decat en salle (la masa). De asemenea, sunt mai scumpe daca stai la o masa de afara, insa aceasta crestere a preturilor pare sa nu-i deranjeze deloc pe cei care intentioneaza sa "soarba" atmosfera.

Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Cafenelele din Paris:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!