Champs-Elysees din Paris, obiective turistice Paris

Champs-Elysees

Obiectiv turistic din Paris

De la un drum nepavat si plin de balti, Champs-Elysees a evoluat devenind una dintre cele mai renumite strazi ale lumii.
Maria de Medici a inceput refacerea acestei strazi in 1616, iar apoi, cand peisagistul Andre Le Notre a plantat copaci pentru a incadra vederea dinspre Luvru, strada a devenit un loc foarte la moda pentru plimbarile cu trasura.

In anul 1836, cand privelistea a fost desavarsita cu Arcul de Triumf, Champs-Elysees a devenit cu certitudine un elegant loc de promenada. Bulevardul este acum un loc excelent pentru ceremonii oficiale, de la revenirea la Paris a generalului de Gaulle, in 1944, pana la procesiunea din 1989 pentru celebrarea bicentenarului revolutiei.

Dupa ani de comert fara limite, Champs-Elysees are parte in prezent de o schimbare, prin aparitia de noi restaurante, a unor proiecte arhitecturale deosebite si a recent restauratei farmacii Publids, mult timp un reperai Parisului.

 
Transport public pentru Champs-Elysees:
Statia de metrou: Champs-Élysées – Clemenceau
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Champs-Elysees:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne