Hotel des Invalides din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris
Home / Orase / Obiective turistice Paris / Hotel des Invalides

Hotel des Invalides, Paris

Vacanta in Paris?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Monumental chiar si pentru standardele Regelui-Soare, Hotel des Invalides a fost construit de catre Ludovic al XIV-lea, ca semn al grijii sale fata de veterani, multi dintre ei bolnavi sau cu vreun handicap si extraordinar de saraci. Impresionanta cladire in stil clasic, cu imensa, dar severa sa fatada, a fost terminata in anul 1676. In anul 1706 i-a fost adaugata Eglise du Dome, sub a carei cupola aurita se gaseste mormantul lui Napoleon.

Uriasa Cour d'Honneur este marginita de arcade asezate pe doua niveluri. Deasupra partii de sud se afla statuia lui Napoleon I, "Micul Caporal".

Trofee, steaguri, arme si simboluri heraldice decoreaza patru pavilioane, iar la nivelul acoperisului sculpturi infatisand cai calca in picioare embleme ale razboiului. La capat este intrarea in Biserica soldatilor, St-Louis-des-Invalides, in interiorul careia stau atarnate steaguri de armata capturate.

Langa Eglise du Dome este un mausoleu al eroilor militari ai Frantei. Sub dom se afla piesa de rezistenta, mormantul lui Napoleon I. In mijlocul acestuia, se gaseste un sarcofag de porfir rosu, aflat pe un piedestal de granit verde, care adaposteste ramasitele pamantesti ale lui Napoleon.

Transport public pentru Hotel des Invalides:
accesibil la linia 8 Latour – Maubourg sau autobuzele 32, 63, 93
Preturi intrare in Hotel des Invalides:
8,50 Euro, gratuit pentru cei sub 18 ani.
Program Hotel des Invalides:
de la 10:00 la 17:00 (din octombrie pana in martie), de la 10:00 la 18:00 (din aprilie pana in septembrie). Inchis in prima luni din fiecare luna si in sarbatorile legale.
Telefon Hotel des Invalides:
(0)1 4442 3877
Site oficial Hotel des Invalides:
www.invalides.org
Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Hotel des Invalides:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!