Ile-de-France din Paris, obiective turistice Paris

Ile-de-France

Obiectiv turistic din Paris

Nu este literalmente o insula, desi marginita de multe rauri, Ile-de-France este regiunea pe care a condus-o Hugues Capet dupa ce a fost incoronat rege al Frantei, in anul 987. Desi teoretic regatul sau se intindea peste toata Galia de Sud si de Nord, de fapt el controla o zona de numai 100-200 km, din jurul capitalei.

Foarte populata chiar si in vremea romanilor, Ile-de-France este o zona bogata din punct de vedere al artei si arhitecturii. St. Denis este locul primei catedrale franceze si primul loc de veci regal. Sevres este renumit pentru fabrica sa de portelanuri din secolul al XVIII-lea, iar la Meudon se afla un muzeu dedicat lucrarilor lui Rodin. Elegantul Meaux si fermecatorul Provins medieval dovedesc bogatia culturala a zonei.

Acesta este nucleul regalitatii franceze, plin de castele somptuoase. Desigur, cel mai grandios dintre toate este Palatul Versailles, urmat indeaproape de precursorul sau, maiestuosul castel Vaux-le-Vicomte. Numeroase castele mai mici stau marturie pentru marea cautare a zonei ca loc de retragere.

Intimul Malmaison a fost caminul imparatesei Josephinein ultimii ani ai vietii sale, iar Champs-sur-Marne a apartinut doamnei de Pompadour, amanta regelui Ludovic al XV-lea. Padurea si Castelul Fontainebleau au inspirat generatii intregi de pictori.


 
Transport public pentru Ile-de-France:
www.ratp.fr
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Ile-de-France:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
City Break in Paris:
Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne