Ile de la Cite din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris

Ile de la Cite, Paris

 

Cea mai veche si mai renumita parte a Parisului este Ile de la Cite, o insula a Senei, cu o lungime putin mai mare de un kilometru. Aici, pe un banc de nisip, intr-unui dintre locurile de traversare a raului, parisii, adica luntrasii, au construit in secolul al III-lea I.Chr. o cetate fortificata.

In timpul dominatiei romane, asezarea, numita Lutetia Parisiorum, a prosperat, devenind punctul central al unei retele de drumuri ce traversau partea de nord a Imperiului Roman.

In secolul al III-lea d.Hr. a fost distrusa de barbari, prin urmare, cand Parisii au refacut-o, au construit un zid gros de piatra pentru a crea o fortareata. in anul 508 d.Hr, Parisul era cetatea de scaun a regilor franci. Cand in anul 987 Hugues Capetafost inscaunat rege al Frantei, Parisul, a devenit si mai important.

Ile de la Cite a fost resedinta regilor Frantei din secolul al X-lea si pana in secolul al XIV-lea. Pentru a afisa puterea si bogatia Bisericii, strazile pariziene au fost puse in umbra de noua Catedrala Notre-Dame.

Puterea regala era la fel de vizibila in dimensiunile imensului palal, atat de mare incat acum adaposteste Conciergerie, Palais de Justice. In secolul al XIV-lea, cand Curtea regala a parasit Ile de la Cite, aceasta si-a pierdut locul sau semnificativ in treburile Frantei.

Insula, unita de restul teritoriului prin intermediul podurilor, a fost mai tarziu legata si de apropiata Ile St-Louis. In secolele al XVI-lea si al XVII-lea nobilii Frantei si-au construit aici frumoasele lor resedinte.

Vizitezi Ile de la Cite?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Paris cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Ile de la Cite:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!