Ile de la Cite din Paris, obiective turistice Paris

Ile de la Cite, Paris

Obiective turistice Paris

Cea mai veche si mai renumita parte a Parisului este Ile de la Cite, o insula a Senei, cu o lungime putin mai mare de un kilometru. Aici, pe un banc de nisip, intr-unui dintre locurile de traversare a raului, parisii, adica luntrasii, au construit in secolul al III-lea I.Chr. o cetate fortificata.

In timpul dominatiei romane, asezarea, numita Lutetia Parisiorum, a prosperat, devenind punctul central al unei retele de drumuri ce traversau partea de nord a Imperiului Roman.

In secolul al III-lea d.Hr. a fost distrusa de barbari, prin urmare, cand Parisii au refacut-o, au construit un zid gros de piatra pentru a crea o fortareata. in anul 508 d.Hr, Parisul era cetatea de scaun a regilor franci. Cand in anul 987 Hugues Capetafost inscaunat rege al Frantei, Parisul, a devenit si mai important.

Ile de la Cite a fost resedinta regilor Frantei din secolul al X-lea si pana in secolul al XIV-lea. Pentru a afisa puterea si bogatia Bisericii, strazile pariziene au fost puse in umbra de noua Catedrala Notre-Dame.

Puterea regala era la fel de vizibila in dimensiunile imensului palal, atat de mare incat acum adaposteste Conciergerie, Palais de Justice. In secolul al XIV-lea, cand Curtea regala a parasit Ile de la Cite, aceasta si-a pierdut locul sau semnificativ in treburile Frantei.

Insula, unita de restul teritoriului prin intermediul podurilor, a fost mai tarziu legata si de apropiata Ile St-Louis. In secolele al XVI-lea si al XVII-lea nobilii Frantei si-au construit aici frumoasele lor resedinte.

Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Ile de la Cite:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne