La Defense din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris

La Defense, Paris

Vacanta in Paris?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Parisul a fost frecvent cap de afis datorita noilor sale realizari arhitecturale foarte indraznete, cum ar fi Opera-Bastille si Centre Georges Pompidou. Insa niciunul dintre aceste grands travaux nu a fost un proiect mai ambitios decat controversatul loc al erei spatiale de la La Defense, dominat de monumentalul Grande Arche.

Grande Arche, piesa centrala din La Defense intregul cartier modern La Defence, situat in vestul Parisului peste Pont de Neuilly, a fost denumit dupa o statuie din piata centrala, simbolizand apararea Parisului in timpul Razboiului franco-prusac din 1870.

O larga esplanada pentru pietoni, Esplanade du General de Gaulle, incepe de la Pont de Neuilly pentru a permite accesul catre cladirile de birouri, spatiile de locuinte, vastul complex comercial Les Quatre-Temps si CNIT. Cea mai veche cladire (1958), CNIT este acum un centru international de afaceri si conferinte.

Pe dedesubtul cladirilor sunt construite sosele si linii de tren, lasand libere arterele principale ale zonei. Mai mult de 70 de sculpturi contemporane sunt ca niste puncte de reper in peisaj.

Punctul central al La Defense este colosalul Grande Arche. Construit de arhitectul danez Johann Otto von Spreckilsen, acesta a fost terminat in 1989, pentru a celebra bicentenarul Revolutiei. Avand forma unui imens cub gol si o fatada de sticla si marmura alba, aceasta "fereastra catre lume" este atat de mare incat Notre-Dame ar incapea cu usurinta dedesubtul sau. Peretii sai adapostesc birouri ale guvernului si ale companiilor.

Lifturile exterioare din sticla ii poarta pe vizitatori pe acoperis pentru a admira privelistea Parisului de la o inaltime de 100 m. Uita-te spre sud-est, unde un imens culoar isi face drum pana in cealalta parte a orasului. Intinzandu-se dincolo de Arc de Triomphe, se continua de-a lungul aceleiasi axe pana la Place de la Concorde si la Bastille. Grande Arche a fost in mod deliberat asezat pe acest istoric "Drum Triumfal".

La baza arcului, cafenele si fantani dau viata pietei La Defense. Alaturi de Grande Arche, sfericul Dome IMAX detine unul dintre cele mai mari ecrane cinematografice din lume. Se gasesc aici fantani si sculpturi ale unor artisti precum Miro, Serra, Calder si Cesar.

Transport public pentru La Defense:
Cu metroul RER Linia A
Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa La Defense:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!