Musee de Cluny din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris

Musee de Cluny, Paris

Vacanta in Paris?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Construit pentru a-i gazdui pe calugarii benedictini din Burgundia la sfarsitul secolului al XV-lea, fostul Hotel de Cluny sta alaturi de ruinele stravechilor bai romane din Paris.

Cladirea, una dintre cele mai bune exemple de arhitectura gotica de tip domestic, a apartinut dupa Revolutie colectionarului de arta Alexandre de Sommerard. Achizitiile sale reprezinta baza Musee National du Moyen Age et des Thermes de Cluny. Nu rata aceasta combinatie unica de ruine galo-romane si arhitectura medievala, si una dintre cele mai frumoase colectii de arta si de mestesuguri medievale.

Sunt expuse mobilier medieval, haine si accesorii; textile, inclusiv exemple de materiale bizantine si copte, dar si europene; precum si extraordinare tapiterii. Una dintre colectii, "La Vie Seigneuriale", ilustreaza viata domestica nobiliara din Evul Mediu.

Tot in acest muzeu se afla si cele 21 de capete de piatra ale regilor lui luda, sculptate in jurul anului 1220 pentru fatada vestica a Catedralei Notre-Dame, dar stricate si apoi pierdute in timpul revolutiei.

La parter sunt ruinele bailor din secolul al II-lea: trei incaperi de piatra pentru sauna, bai calde si reci si un gimnasium. Tavanul boltit al baii reci (frigidarium) este inalt de peste 14 m. Capitelurile coloanelor ce sustin bolta au forma provelor unei nave, ceea ce sugereaza ca baile au fost construite pentru Nautae, bogata breasla a luntrasilor din Paris.

La primul etaj este capela abatelui cu un evantai de bolte pornind de la coloana centrala. Una dintre camere a fost restaurata ca o camera de primire medievala, cu obloane din lemn, candelabru, armuri si tapiterii.

Tot la acest etaj se gaseste si o superba colectie de piese de aur si bijuterii, printre care centuri, bratari, coroane votlve rare apartinand vizigotilor si doua cruci duble de aur din secolul al XIII-lea.

Cel mai cunoscut tezaur este reprezentat de cele sase tapiterii alegorice "La Dame a la Licorne" din camera circulara. Realizate din cea mai buna lana in stilul millefleur din secolul al XV-lea, ele se remarca prin fina reprezentare a plantelor, animalelor si oamenilor. Cinci dintre taprteri o infatiseaza pe femeie exersandu-si cele cinci simturi, iar cea de-a sasea, enigmatica, o arata in fata mottouiui: "Unicei mele dorinte".

Transport public pentru Musee de Cluny:
Metroul pana la Cluny-La Sorbonne / Saint-Michel / Odéon sau autobuzele nr 21 - 27 - 38 - 63 - 85 - 86 - 87.
Preturi intrare in Musee de Cluny:
Adult 8 Euro, redus 6 Euro
Program Musee de Cluny:
Zilnic intre 9:15 am si 5:45 pm
Telefon Musee de Cluny:
+33 1 53 73 78 16
Site oficial Musee de Cluny:
www.musee-moyenage.fr
Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Musee de Cluny:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!