Musee du Quai Branly din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris
Home / Orase / Obiective turistice Paris / Musee du Quai Branly

Musee du Quai Branly, Paris

Vacanta in Paris?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Multe dintre artefactele expuse in noul Musee du Quai Branly sunt simboluri culturale din toata lumea, provenite din colectiile istorice ale calatorilor din secolul al XIX-lea. Musee du Quai Branly, a fost deschis in iunil 2006. Vasta sa colectie, cuprinzand 3.500 de piese de la Musee de l'Homme si de la Musee National des Arts d'Afrique et d'Oceanie, prezinta arta etnografica din toata lumea.

Jean Nouvel a fost creatorul structurii de sticla a fatadei, ca un ecou al Turnului Eiffel, aflat in vecinatate. Muzeul este inconjurat de un parc cu alei, piscina si 200 de copaci. Una dintre cele mai curioase atractii ale acestui parc este le mur vegetal, un zid din 150 de specii de plante.

Colectia muzeului, in mare parte oferita de calatori din secolul al XIX-lea, cuprinde sculpturi in piatra din Sumatra, artefacte ancestrale ale ritualurilor de initiere si de venerare din Noua Guinee si arta aborigena din Australia. In imensa colectie de arta africana vei vedea mobilier, broderii, vase de lemn si de ceramica si bijuterii. Colectia din Indochina franceza are ca teme dominante orezul, budismul si alte culte religioase populare.

In colectia de materiale textile sunt tesaturile civilizatiei preco-lumbiene de la Paracas, piei pictate din zonele de campie ale Americii de Nord, broderii bengaleze si alte exemple extraordinare de arta etnografica. in alta parte, in turnul transparent de sticla, sunt gazduite numeroase instrumente muzicale, printre care si tobe si idiofoane - piese rigide care vibreaza cand sunt lovite, scuturate sau zgariate.

Seara, un sistem multimedia reda cantece ale nomazilor din Niger, polifonii vocale ale pigmeilor din Cameroon, muzica procesiunilor din Nepal si multe altele. La bogatia exponatelor se adauga si povestea din spatele artefactelor, evocata de catre picturi, gravuri, sculpturi, jurnale de calatorie, picturi ale marinarilor de la trecerea in secolul al XIX-lea (printre care si Paul Gauguin), schite cu peisaje facute de exploratorii Africii de Nord si Subsahariene si imagini ale amerindienilor, asa cum se prezentau ei in secolul al XVIII-lea.

Transport public pentru Musee du Quai Branly:
Metroul pana la Alma-Marceau - linia 9
Preturi intrare in Musee du Quai Branly:
Adulti 8.50 Euro, redus 6 Euro
Program Musee du Quai Branly:
Zilnic intre 11 am - 7 pm
Telefon Musee du Quai Branly:
01 56 61 70 00
Site oficial Musee du Quai Branly:
www.quaibranly.fr
Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Musee du Quai Branly:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!