Musee Picasso din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris

Musee Picasso, Paris

 

Sub forma unei extraordinare vile de secol XVII ni se infatiseaza acum locul care gazduieste cea mai mare colectie de tablouri semnate Picasso din lume.

Picturile, colajele, sculpturile, desenele si vasele ceramice sunt insotite de scrisori, fotografii si alte materiale de arhiva. De asemenea, tot aici este si colectia lui Picasso de arta contemporana, printre care lucrari de Cezanne si Matisse.

Eleganta decorativa a Hotel Sale, construit in 1656 pentru un perceptor de taxe pe sare, este fundalul perfect pentru lucrarile acestui mare maestru al secolului al XX-lea.

Desi Picasso (1881-1973) s-a nascut in Spania, si-a petrecut mare parte din viata in Franta. De-a lungul lungii si productivei sale cariere, el si-a pastrat multe dintre lucrari, ceea ce a dus, la moartea sa, la un imens impozit pe mostenire.

Statul francez a pretins ca acesta sa fie platit sub forma unor opere de arta insumand un sfert din colectia artistului, iar apoi a purces la o serioasa retehno-logizare a Hotel Sale, pentru a-l transforma in muzeu.

Avand mai mult de 150 de picturi, 3.000 de desene si 100.000 de piese de arhiva, colectia este mult prea mare pentru a fi expusa integral.

De aceea, este expusa o selectie atenta de lucrari, reprezentand variatele realizari ale lui Picasso de-a lungul a 70 de ani. Succesiunea este in mare parte cronologica, astfel ca vizitatorul poate urmari dezvoltarea diferitelor faze ale operei artistului - desi Picasso a sarit mult de la un stil la altul.

Colectia incepe cu lucrarile realizate de Picasso dupa prima sa vizita la Paris, in 1900, printre care intunecatul "Autoportret" (1901), o capodopera a celebrei sale Perioade Albastre, si "Celestina" (1904). Multe dintre lucrarile acestei perioade (1901-1904) au fost inspirate de figurile tragice pe care artistul le-a vazut pe strazile Parisului: prostituate, cersetori si betivi.

Picasso a folosit nuante variate de albastru pentru a exprima sentimente de intensa melancolie, precum si preocuparea sa pentru viata si moarte ce a urmat sinuciderii prietenului sau, poetul Casagemas, care l-a insotit la Paris.

Din marea varietate a lucrarilor sale de mai tarziu aflate in muzeu cauta sa vezi "Rastignirea" (1930), amenintatoarea "Pisica prinzand o pasare" (1939) si "Portretul Dorei Maar" (1937).

Dora Maar a fost una dintre multele femei din viata lui Picasso, la fel ca Francoise Gillot si Jacqueline Roque. Ele sunt parte integranta din aceasta colectie, ceea ce da muzeului un aer personalizat (totusi, acestea sunt lucrari pe care Picasso a ales sa le pastreze pentru sine).

Vizitezi Musee Picasso?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Musee Picasso:
Metroul pana la Saint-Sébastien - Froissart sau autobuzele nr 29, 69, 75, 96
Preturi intrare in Musee Picasso:
Adulti 11 Euro, redus 6.50 Euro
Program Musee Picasso:
Zilnic intre 10:00 am si 20:00 pm
Telefon Musee Picasso:
+33 (0) 1 42 71 25 21
Site oficial Musee Picasso:
www.musee-picasso.fr
Vacanta in Paris cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Musee Picasso:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!