Musee Rodin din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris

Musee Rodin, Paris

Vacanta in Paris?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Sculptorul Auguste Rodin (1840-1917) si-a petrecut ultimii 9 ani din viata la Hotel Biron, o eleganta vila rococo in apropiere de Les Invalides. Construita in 1730, casa si frumoasa sa gradina au fost in proprietatea horticultorului Marechal de Biron, care a murit ghilotinat in 1908, casa a devenit atelierul artistului. Rodin a locuit aici pana la moartea sa, platin-du-si chiria cu lucrarile sale.

Dupa moartea sa, casa a devenit muzeul colectiilor pe care el le-a lasat mostenire natiunii franceze
.

Rodin a devenit celebru abia la 40 de ani, insa activitatea sa a fost prolifica, iar muzeul poseda mai multe mii de sculpturi si fragmente, precum si mai multe desene. Lucrarile din tinerete includ un bust al tatalui sau si incantatoarea ceramica "Tanara cu palarie cu flori".

Prima mare lucrare a sculptorului a fost "Portile iadului" din anul 1880. Intentionata initial ca o usa de bronz pentru Musee des Arts Decoratifs, lucrarea nu a fost expusa pana in 1929, mult dupa moartea lui Rodin, insa multe dintre figurile pe care le-a facut pentru acest proiect au devenit sculpturi independente.

Alaturi de lucrarile lui Rodin, in muzeu se mai gasesc si altele ale contemporanilor sai, in special cele ale talentatei sale iubite, Camille Claudel, care a avut o existenta atat de tragica. Ea nu si-a revenit niciodata dupa ce a fost respinsa de Rodin in 1898, petrecandu-si ultimii ani intr-un azil de boli mintale.

Gradina, cu trandafirii sai, scaunele sale bine plasate si terasa de vara, este o incheiere agreabila a vizitei la muzeu.

Transport public pentru Musee Rodin:
Metroul pana la Varenne (linia13)
Preturi intrare in Musee Rodin:
Adulti 4 Euro
Program Musee Rodin:
Zilnic intre 10:00 am si 17:45 pm
Telefon Musee Rodin:
+33 1 44 18 61 10
Site oficial Musee Rodin:
www.musee-rodin.fr
Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Musee Rodin:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!