Parc de la Villette din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris
Home / Orase / Obiective turistice Paris / Parc de la Villette

Parc de la Villette, Paris

 

O transformare uluitoare s-a produs in partea de nord-est a Parisului. Fostele targuri de vite si abatoare din La Villette sunt acum un parc cultural futurist si un muzeu interactiv de stiinte, la-ti o zi intreaga pentru a te bucura din plin de vizitarea acestui loc - sunt foarte multe de vazut si de facut.

La Geode, asezata in fata Cite des Sciences, are un ecran semisferic pe care sunt proiectate filme.

Oamenii mari, ca si copiii, vor fi entuziasmati de atractia principala din Parc de La Villette - Cite des Sciences et de l'lndustrie. Imensul muzeu de stiinte ocupa fosta sala de licitatii de vite, inedit transformata de catre Adrien Fainsilber. Observa jocurile de lumini dintre designul novator si reflexia luminii in apa, otel si sticla.

Explora, expozitia principala, ii invita pe vizitatori sa afle despre univers, de la spatiu la vulcani si oceane, prin intermediul seriei sale de prezentari interactive. Serele si acvariul se concentreaza pe lumea vie. Pentru a vedea stelele, mergi la Planetarium, la etajul ai doilea. Proiectorul sau astronomic cu 10.000 de lentile imprastie imaginea a circa 5.000 de stele pe tavanul semisferic inalt de 21 m.

Copiilor le vor placea la nebunie robotii si rachetele, sunetele spatiale si camera iluziilor optice. In plus, Cite des Enfants (3-12 ani) ii indeamna pe copii sa experimenteze teorii si tehnici stiintifice, cum ar fi constructia caselor sau programarea computerelor.

In fata cladirii, otelul stralucitor al Geode reflecta cerul si apa. Aici se gaseste enormul ecran cinematografic curbat IMAX. Langa Geode se afla submarinul Argonaate, construit in 1957. Interiorul este fascinant, dar nu si pentru cei care sufera dc claustrofobie.

Vizitezi Parc de la Villette?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Parc de la Villette:
Metroul de la linia 7, statis "Porte de la Villette"
Program Parc de la Villette:
Zilnic intre 9:30 am si 6:30 pm
Telefon Parc de la Villette:
+33 1 40 03 75 75
Site oficial Parc de la Villette:
www.villette.com
Vacanta in Paris cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Parc de la Villette:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!