Plimbare de la Opera Garnier din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris
Home / Orase / Obiective turistice Paris / Plimbare de la Opera Garnier

Plimbare de la Opera Garnier, Paris

 

Pentru a vedea Parisul in eleganta sa suprema, fa o plimbare de la Opera Garnier spre Champs-Elysees si apoi prin Jardin des Tuileries si intoarce-te pe langa Palais-Royal.

La fel de somptuoasa si pe dinafara si pe dinauntru, legendara Opera Garnier din Paris (restaurata de curand), deschisa in 1875, gazduieste acum numai spectacole de balet. Din Place de l'Opera ia-o pe Rue de la Paix, trecand pe langa stralucitoarele magazine de bijuterii, spre la fel de eleganta Place Vendome, dominata de Hotelul Ritz.

Traverseaza piata spre Ruc de Castiglione si fa la dreapta pe Rue St.-Honore, cunoscuta pentru magazinele sale de firma. La intersectie, ia-o la dreapta pe Rue Duphot spre Place de la Madeleine. La Madeleine, cu cele 52 de coloane in stil corintic, iti deschide o priveliste impresionanta de la Rue Royalle pana la Place de ia Concorde.

Din Rue Royale fa la dreapta pe Rue du Fau-bourg St-Honore, pe langa Palais de l'Elysee, devenit din 1873 resedinta oficiala a presedintelui Frantei (nu este deschis pentru public).

Fa la stanga pe Avenue de Marigny si traverseaza Champs-Elysees spre Avenue Winston Churchill, intre Grand Palais si Petit Palais, ambele construite pentru Expozitia Universala din 1900. In cladirea sa frumos renovata, Petit Palais gazduieste variate colectii de arta ale Parisului. In aripa de vest a Grand Palais este Palais de la Decouverte, un planetariu si muzeu al stiintelor, foarte bine amenajat si bogat in informatie.

Traverseaza Cour la Reine pentru a vedea Sena de pe rafinatul Pont Alexandre III. Fa la stanga pe langa debarcader pentru a ajunge in Place de la Concorde. Piata splendida, construita in 1757, a fost martora miilor de executii din vremea Domniei Terorii, intre 1793-1794. Obeliscul egiptean vechi de 3.000 de ani, situat in centru, infatiseaza opt statui simbolice ce reprezinta principalele orase ale Frantei.

Treci pe sub portile de fier frumos executate ale Jardin des Tuileries, proiectate in 1564, pentru palatul Caterinei de Medici. Palatul Tuileries a fost distrus in 1891 de catre comunarzi, insa gradinile sale s-au schimbat foarte putin de atunci.

Lacul octogonal are de-o parte si de cealalta doua galerii de arta. Galerie Nationale du Jeu de Paume, construita in 1878 ca teren de tenis, este acum un centru artistic pentru fotografie si imagini. Musee de l'Orangerie Q construit in 1852, a redeschis intr-un spatiu superb luminat celebra expozitie a seriei "Liliac" a lui Monet.

Continua plimbarea prin gradini, vizitand cele peste 100 de statui din apropiere de Arc de Triomphe du Carrousel, construit pentru comemorarea victoriei napoleoniene din 1805. De aici priveste inapoi spre mult mai celebrul Arc de Triumf din capatul Champs-Elysees.

Traverseaza gradinile si treci pe sub arc, mai jos de galeria de nord a Muzeului Luvru, in Rue de Rivoli. Fa la dreapta spre Place du Palais-Royal si apoi la stanga pentru a ajunge in Place des Pyramides, locul de bastina al Comedie-Francaise si locul unde inca se tin spectacole de teatru clasic.

Mergi pe sub arcadele teatrului pentru a ajunge in preajma Palais-Royal. Palatul cardinalului Richelieu (acum sediul guvernului) nu este deschis pentru public, dar gradinile sale sunt un loc de intalnire placut, asa cum erau si in secolul al XVIII-lea. Coloanele golase si fantanile din Cour d'Honneur sunt o inovatie a specialistului Daniel Buren, realizate in 1980 si care merita vazute pe inserat.

Mergi in partea stanga a gradinilor, pe sub boltile ce adapostesc magazine, si apoi fa dreapta si stanga pe Rue Vivienne, trecand prin spatele fostei

Bibliotheque Nationale de France Richelieu, ale carei 12 milioane de volume se gasesc acum la TGB (Tres Grand Bibliotheque), la Bercy. In Rue du Quatre Septembre, opusa La Bourse (Bursa) fa stanga pentru a reveni la Opera.

Vizitezi Plimbare de la Opera Garnier?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Paris cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Plimbare de la Opera Garnier:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!