Plimbare pe insula din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris

Plimbare pe insula, Paris

 

Fie de la Cite si Ile St.-Louis sunt cele mai vechi parti ale Parisului. Aceasta plimbare te poarta in jurul ambelor insule, pentru a vedea atractiile istorice si iti ofera privelisti minunate in susul si in josul raului.

Plecarea din Place Louis-Lepine, a carei colorata piata de flori
(una dintre ultimele ramase in Paris) deschide drumul catre Marche aux Oiseaux (piata de pasari), din zilele de duminica.

Mergi pe Rue de Lutece pana la portile impodobite ale imensului Palais de Justice. Din secolul al XVI-lea, palatul a devenit sediul parlamentului (tribunalul). Dupa incendii si avarii repetate in timpul Revolutiei, a fost reconstruit in mare parte in secolul al XIX-lea, inainte de a face la stanga pe Boulevard du Palais, arunca o privire catre clopotnita de la Ste.-Chapelle.

Una dintre nestematele Parisului, aceasta frumoasa capela gotica, construita in 1248 pentru Ludovic al IX-lea (Ludovic cel Sfant, rege 1226-1270) este ascunsa intr-o Curte din incinta Palais de Justice. Intrarea se face prin Boulevard du Palais. Ia cu tine un binoclu pentru a vedea mai bine extraordinarele vitralii ale ferestrelor, care infatiseaza mai mult de 1.000 de scene biblice pe o suprafata de aproximativ 620 m2.

La Pont St.-Michel ia-o la dreapta pe Quai des Orfevres. Din nou la dreapta pentru a traversa bizara Place Dauphine, cu ai sai copaci imensi care tin umbra jocurilor de boules. O strada medievala ingusta, Rue Henri Robert, duce la Pont Neuf.

Peste pod se afla statuia ecvestra a lui Henric al IV-lea. Pasii ne poarta spre Square du Vert-Galant, la capatul insulei. Acest mic parc umbrit de copaci, o peninsula in mijlocul Senei, ofera privelisti minunate, mai ales la apus. Tabloul lui Picasso cu aceasta priveliste (1943) se gaseste la Musee Picasso.

Mergi spre vest, pe Quai de l'Horloge, in umbra turnurilor de la Conciergerie. Este cea mai veche parte a palatului regal, reconstruita pe la 1300. La Salle des Gens d'Armes, cea mai mare sala din Europa medievala, putea adaposti intregul personal al palatului - in jur de 2.000 de persoane.

In 1358, palatul a fost lovit de o furtuna, iar regele a fost nevoit sa isi mute resedinta de pe insula. Un nobil important a fost numit concierge (ingrijitor). Din 1391 si pana in 1914, cladirea a functionat ca inchisoare. Printre cei inchisi aici in timpul Revolutiei a fost si regina Maria-Antoaneta.

Observa faimosul turn cu ceas al Conciergerie de la celalalt capat al Quai de l'Horloge; ceasul dateaza din 1370 si inca functioneaza. Continua plimbarea pe Quai de la Corse si Quai aux Fleurs, unde parizienii cu pravaliile lor tipice, bouqu'mistes, vand carti si opere de arta. Peste rau se afla Hotel de Viile, o cladire neorenascentista, construita in 1882.

Treci Pont St.-Louis pentru a ajunge pe ile St.-Louis. Mergi pe Quai d'Orleans pe langa casele impunatoare, construite in secolul al XVII-lea, si uita-te la curtile superbe, lucrate din fier si cu figuri sculptate. ile St-Louis a fost multa vreme o zona rezidentiala foarte cautata a Parisului.

Fa la stanga pe Rue des Deux Ponts sl apoi dreapta pe Rue St-Louis-en-l'ile. Treci de Biserica St.-Louis-en-l'ile 0, bogat decorata, si fa dreapta pe Quai dAnjou. Continua plimbarea pe Quai de Bourbon si apoi, la Pont Louis-Philippe fa stanga si treci din nou Pont St-Louis, apoi printr-un parculet, pentru a te apropia de Notre-Dame. Mergi la Place du Parvis Notre-Dame Q in partea de vest a catedralei.

Aici, o stea din bronz marcheaza centrul oficial al Parisului, de la care sunt masurate toate distantele drumurilor din Franta. In spate, in Crypte Archeologique, se afla ruinele caselor din secolele XVI-XVIII, Biserica St-Etienne si fragmente din Lutetia, cetatea galo-romana.

De aici, ia-o prin Rue de la Cite pentru a ajunge inapoi la Place Louis-Lepine.

Vizitezi Plimbare pe insula?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Paris cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Plimbare pe insula:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!