Plimbare prin Cartierul Latin din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris
Home / Orase / Obiective turistice Paris / Plimbare prin Cartierul Latin

Plimbare prin Cartierul Latin, Paris

 

Bucura-te de zgomotul specific al Cartierului Latin pe parcursul acestei plimbari pe strazile sale intesate de studenti, pe fundalul clipocitului apei. Pornind de la Pont au Double, langa Notre-Dame, traverseaza Quai de Montebello. Mergi prin micuta gradina din fata ta; falsul accacia de aici are reputatia de a fi cel mai batran copac din Paris. Treci pe langa micuta biserica de secol XIII St.-Julien-le-Pauvre.

Fa la dreapta pe Rue St-Jacques si apoi pe Rue de la Huchette. Odata ajuns in inima Cartierului Latin, strada va fi dominata de restaurante grecesti, dar si de faimosul club de jazz Caveau de la Huchette, de la numarul 5. La capatul strazii fa la stanga pe Rue de la Harpe, incarcata de cafenele si cluburi. Zona freamata cel mai mult in serile caldute, cand este plina de studenti.

Traverseaza Boulevard St.-Germain si urca panta pe Boulevard St.-Michel, trecand pe langa ruinele unor bai romane. Fa la dreapta spre Place Paul-Painleve pentru a ajunge la Musee de Cluny.

De la muzeu, traverseaza piateta si mergi pe Rue des Ecoles. Dupa cladirea Sorbonei, cea mai renumita universitate din Paris, construita in 1253, ia-o la stanga. La intersectia Rue des Ecoles cu Rue de la Montagne de Ste.-Genevieve urca panta abrupta Numita dupa sfantul care patroneaza Parisul, strada a facut parte din drumul roman care lega Lutetia (Parisul) de Italia.

La intersectie, ia-o pe Rue Descartes. Fa la dreapta pe Rue Clovis, numita astfel dupa regele francilor care i-a invins pe romani si a creat Franta. Pe dreapta se afla incantatoarea biserica St.-Etienne-du-Mont 0, ce merita o scurta vizita pentru a vedea crucifixele complex sculptate in secolul al XVI-lea de pe zidurile avand de-o parte si de cealalta treptele in forma de spirala. Rue Clovis da in Place du Pantheon.

Da un ocol pentru a intra in Pantheon, locul unde se odihnesc Voltaire, Rousseau, Hugo si alte minti luminate ale Frantei. Coboara pe Rue Soufflot pentru a ajunge la Jardin du Luxembourg. In secolul al XVII-lea, aleile acesteia ofereau unele dintre cele mai relaxante plimbari.

Iesi din gradina prin dreapta Palais du Luxembourg (sediul Senatului) pentru a ajunge la Odeon-Theatre de l'Europe, construit in secolul al XVIll-lea. Continua plimbarea coborand pe Boulevard St.-Germain si treci pe Rue de l'Ancienne Comedie. Pe dreapta este Le Procope (Rue de l'Ancienne Comedie, nr. 13, prima cafenea din Paris, acum restaurant).

la-o la stanga pe Rue de Buci, iar apoi la dreapta pe Rue de Seine. intreaga zona este plina de mici magazine, multe dintre ele vanzand antichitati si opere de arta. Fa stanga pe Rue Jacob si apoi tot stanga pe Rue Furstemberg. intr-unui dintre colturile elegantei Place de Furstemberg este Musee National Eugene Delacroix, organizat in ultima resedinta a celui mai important artist romantic, decedat in 1836.

Fa la dreapta din Rue Furstemberg si continua sa mergi pana la Place St.-Germain-des Pres. Langa vechea abatie St.-Germain-des-Pres se afla o mica gradina unde se gaseste sculptura lui Picasso "L'Hommage a Apollinaire".

Place St.-Germain-des-Pres iti da ocazia sa iti revii band ceva la una dintre cele mai cunoscute cafenele din Paris, cum ar fi Les Deux Magots sau Cafe de Fleurs. De aici coboara pe Rue Bonaparte, marginita de magazinase interesante si galerii. Pe stanga se afla Ecole Nationale Superieure de Beaux-Arts (Scoala Nationala de Arte Frumoase).

Ajungand la Sena si la splendida priveliste a Luvrului, ia-o la dreapta pe Quai Malaquais si treci pe langa Institut de France. Aici este locul unde istoricele academii franceze, printre care si exclusivista Academie Francaise, si-au condus cercetarile. Mai departe, in locul fostei monetarii, Hotel de Monnaies 0, este astazi Musee de la Monnaie, care urmareste istoria monedelor incepand cu anul 300 I.Hr.

Coboara cativa pasi de pe Quai des Grands-Augustins pana la cel mai de jos debarcader de pe Sena, departe de drumul aglomerat, dar de obicei inchis noaptea. Si de acolo, intoarce-te la Pont au Double.

Vizitezi Plimbare prin Cartierul Latin?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Paris cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Plimbare prin Cartierul Latin:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!