Plimbare prin Marais din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris
Home / Orase / Obiective turistice Paris / Plimbare prin Marais

Plimbare prin Marais, Paris

Vacanta in Paris?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Giuvaieruri ale arhitecturii secolelor al XVII-lea sunt punctele de reper ale acestei plimbari Marais (mlastina), zona mlastinoasa de pe Rive Droite, afost inclusa in interiorul marelui zid al Parisului, construit de regele Philippe-Auguste. Pe la 1200, mlastina a fost secata si au inceput constructiile. Astazi, zona este un amestec incantator de stradute medievale inguste, mari hote/5 ale secolului al XVII-lea, si magazinase, galerii si baruri foarte sic.

Porneste din Place de la Bastille, celebru ca fiind locul unde a cazut fortareata Bastilia pe 14 iulie 1789, marcand inceputul Revolutiei Franceze. O cladire mai recenta, din anul 1980, este cea a Opera National de Paris-Bastille din coltul de sud-est. Aspectul si costurile sale au dat nastere la o serie de critici. Coloana de 50 m care domina piata comemoreaza Revolutia din iulie 1830.
Mergi spre vest pe aglomerata strada Rue St.-Antoine si fa dreapta pe Rue de Birague pentru a ajunge in Piata Louis XIII, o piata si al XVIII-lea - unele dintre ele acum muzee - printr-o zona recent intinerita a orasului.

Spectaculoasa, mai bine cunoscuta sub numele de Place des Vosges Comandata de Henric al IV-lea cu doua pavilioane regale, piata a fost terminata in 1612. Ea a atras rapid noi doritori, precum Cardinalul Richelieusi dramaturgul Moliere. Maison de Victor Hugo 0 situata la nr. 6, este un muzeuin memoria scriitorului care a locuit aici intre 1832 si 1848.

In coltul de sud-vest este una dintre intrarile in Hotel de Sully, probabil cel mai maiestuos castel privat din Marais, datand din jurul anului 1630; cele doua curti ale sale sunt deschise publicului. Plimba-te de jur imprejurul pietei pentru a-i admira simetria perfecta. De asemenea, poti face cumparaturi, explorand galeriile si magazinele sau poti lua masa sau bea ceva sub arcadele de la Ma Bourgogne.

Iesi de aici prin Rue des Francs-Bourgeois. Fa dreapta pe Rue de Sevigne pentru a ajunge la Musee Carnavalet. O parte din muzeu ocupa si Hotel Carnavalet, un conac din secolul al XVI-lea, care a fost casa scriitoarei aristocrate Madame de Sevigne (1626-1696). Descrierile sale pline de viata ale epocii lui Ludovic al XIV-lea sunt citite si astazi cu nesat. Muzeul da viata istoriei agitate a Parisului din vremea romanilor si pana la Renastere si de la revolutie pana la inceputul secolului al XX-lea.

Decoratiunile extravagante tipice secolelor al XVII-lea si al XVIII-lea pot fi vazute aici, in interioarele frumos restaurate. Unele dintre ele au fost salvate de la distrugere, la momentul demolarii caselor in scopul refacerii Parisului conform planurilor baronului Haussmann.

Mergi mai departe prin partea de nord a Rue de Sevigne, treci pe langa gradinile tipice de secol XVII din Marais, fa la stanga pe Rue du Parc Royal si apoi a doua la stanga pe Rue Elzevir pentru a vizita remarcabilul Musee Cognacq-Jay. Aici, in ambianta desavarsita a Hotel Denon se gaseste o superba colectie de picturi din secolul al XVIII-lea, mobilasi obiecte decorative, cum ar fi tabacherele. Reia plimbarea prin Rue de Thorigny si Hotel Sale, acum impresionantul Musee Picasso.

la-o ia stanga pe Rue des Coutures St.-Gervais si stanga din nou pe Rue Vieille-du-Temple. Treci pe langa portile sculptate ale Hotel de Rohan si, colt cu Rue des Francs-Bourgeois, pe langa turnul pitoresc al Maison de Jean Herouet (proprietate privata).

Fa la dreapta pe Rue des Francs-Bourgeois, cunoscuta pentru variatele sale magazine, pentru vilele sale si pentru Credit Municipal (casa de amanet municipala), de la numarul 55. Vizavi este frumoasa Curte a Hotel de Soubise 0. Acest hotel somptuos gazduieste o parte din Arhivele Nationale. Reconstruit in 1709 in locul unui conac din secolul al XIV-lea, pentru Princesse de Soubise, are interioarele decorate de cel mai talentat artist al timpului. Pe Rue Temple, Musee d'Art et d'Histoire du Judaisme.

Ia-o la dreapta pe Rue des Archives si apoi tot ia dreapta pe Rue des Blancs-Manteaux catre piata acoperita. Dinspre partea cealalta a pietei, ia-o pe Rue des Rosiers. Aici este centrul cartierului evreiesc, plin de magazine pana la Rue Pavee. Mergi la Synagogue, conceputa in 1913 de catre Hector-Germain Guimard, cunoscut pentru statiile de metrou in stilul art nou-veau, iar apoi fa la dreapta pe Rue Pavee.

Traverseaza Rue St.-Antoine si mergi pe Rue du Figuier pana la Hotel de Sens, construit in secolul al XV-lea si aflat in apropiere de Pont Marie (deschis dupa-amiaza de marti pana vineri).

Aici se afla Bibliotheque Forney, biblioteca de arta decorativa. In apropiere, pe Rue Geoffroy lAsnier este Memorialul Holocaustului, cu Peretele sau de Nume si cu un centru de cercetare.

Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Plimbare prin Marais:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!