Rive Droite din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris

Rive Droite, Paris

 

Bunastarea a favorizat aceasta zona situata la nord de Sena inca din momentul in care Carol al V-lea a mutat aici resedinta regala, la sfarsitul secolului al XIV-lea. Zona se bucura de o mostenire deosebita, constand in piete si gradini elegante, bulevarde largi si case mari. Ultimele zeci de ani i-au adus acestei zone o reintinerire prin locuri precum Les Halles, Beaubourg si Marais.

Viata culturala de pe Rive Droite se intinde de la Opera Garnier pana la o serie de muzee, printre care si Luvru, cel mai mare muzeu al lumii.

Pe masura ce Parisul a capatat mai multa insemnatate, la fel s-a intamplat si cu cladirile sale cum ar fi Tuileries, construit pentru Caterina de Medici, dar distrus intr-un incendiu in 1871, si Palais-Royal, care a fost initial resedinta cardinalului de Richelieu. Napoleon a sustinut proiecte neoclasice precum La Madeleine si Arcul de Triumf pentru glorificarea imperiului sau tot mai mare.

Grands projets din secolul al XIX-lea au maturat casele pentru a crea uluitoare privelisti de-a lungul Marilor Bulevarde - extraordinara realizare urbanistica a baronului Haussmann.

Eleganta stilului modern se afla nu mai departe de magazinele cu haine de firma, bijuterii si de galeriile de arta din Rue St.-Honore si Place Vendome. Acesta este renumitul centru al lumii haute couture. Malul Drept poate fi considerat cu adevarat modern.

Vizitezi Rive Droite?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Rive Droite:
Metroul de la linia RER C sau SNCF Trains
Vacanta in Paris cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Rive Droite:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!