Rive Gauche din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris

Rive Gauche, Paris

Vacanta in Paris?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Este o zona faimoasa, plina de viata la sud de Sena. Intinzandu-se de la Jardin des Plantes si pana la Champ de Mars, cuprinde stradutele inguste din St. Germain, Quartier Latin, zonele mai mari si mai linistite din jurul Pantheonului si al Palais du Luxembourg, dar si Musee d'Orsay si AssembSee Nationale.

Atat pentru turisti, cat si pentru parizieni, stradutele medievale din St. Germain, cu magazine mici si cafenele frecventate de scriitori, artisti si studenti de la Sorbona si de la Ecole des Beax-Arts sunt o permanenta atractie. Quartier Latin, ce se intinde de-a lungul Ile de la Cite, este locul de unde Parisul se revarsa catre lume.

Ruinele romane risipite pe ici, pe colo arata cat de mult se extinsese orasul. Musee de Cluny gazduieste o extraordinara colectie de artefacte romane si medievale, iar Pantheonul aflat in apropiere, construit in acelasi stil roman, este un mausoleu al celor mai venerate figuri istorice ale Frantei.

De asemenea, tot in aceasta zona, dar putin mai departe spre vest, in maiestuoasa Eglise du Dome odihneste Napoleon Bonaparte, probabil cea mai impresionanta figura istorica a Frantei.

In cele din urma, Tour Eiffel se inalta peste centrul Parisului - turnul, flancat de noul Musee du Quai Branly, este un monument inchinat talentului inovator al parizienilor.

Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Rive Gauche:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!