Turnul Eiffel din Paris, obiective turistice de vizitat in Paris

Turnul Eiffel, Paris

Vacanta in Paris?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Ridicandu-se de pe intinderea verde a champ de mars, fostul teren pe care se tineau parade militare cu 140 de ani inainte de construirea sa, Turnul Eiffel este cel mai durabil simbol al Parisului. Construit in anul 1889 pentru a sarbatori centenarul Revolutiei, a fost celebrat de o jumatate de milion de oameni la propriul sau centenar, in anul 1989.

Statistica
- Inaltime (inclusiv antena): 319 m
- Inaltime in zilele fierbinti din cauza dilatarii metalului: cu pana la 15 cm
- Prima platforma la 57 m
- A doua platforma la 115 m
- Platforma din varf la 276 m 1,585 pasi
- 6 milioane de vizitatori pe an

Cand planul pentru Turnul Eiffel a castigat locul intai la competitia organizata pentru Expozitia Universala din 1889, Gustave Eiffel a spus ca Franta va fi singura natiune cu un stalp pentru steag inalt de 300 de m. Precizia planurilor sale, cu masurarea exacta a mai mult de 15.000 de parti metalice, a permis ca turnul sa fie terminat de catre cei 300 de lucratori in numai doi ani (ianuarie 1887-martie 1889). Au fost folosite 2,5 milioane de nituri. Mult timp dupa ridicarea sa, turnul a fost cea mai inalta cladire a lumii.

A urmat un alt succes, si anume faptul ca a fost vizitat de aproape doua milioane de oameni in timpul expozitiei. Intr-un an fusesera recuperate mare parte din costurile de constructie. Turnul urma sa fie daramat in 1909, dar pana atunci el a devenit indispensabil pentru telecomunicatii, in special pentru serviciul transatlantic de radiotelefonie.

Poti ajunge la prima platforma facand numai 360 de pasi sau cu unul dintre cele patru lifturi care pornesc in diagonala de pe fiecare picior al turnului (unul dintre lifturi este numai pentru restaurant). Un mic muzeu, situat la primul etaj, prezinta un filmulet despre istoria turnului, cu inregistrarile celor mai faimosi vizitatori. Un clip video le da vizitatorilor detalii despre cladire, inclusiv despre cat de mult se balanseaza intr-o zi cu vant (numai 12 cm).

Panorama de pe platforma din varf iti taie respiratia. Intr-o zi senina se poate vedea pana la 72 km distanta tur de orizont. Pe dedesubt trece Sena, iar pe malul opus se vede Palais de Chaillot. Noaptea, turnul este luminat din interior timp de 10 minute la fiecare ora, oferind un spectacol stralucitor, atat de potrivit cu imaginea de oras romantic a Parisului.

Transport public pentru Turnul Eiffel:
Cu metroul si cu autobuzele 42, 69, 72, 82, 87
Preturi intrare in Turnul Eiffel:
Cu liftul - 1 si al 2-lea etaj pentru 8 euro; al 3-lea etaj 13 euro (adulti); Pe scari – 4,50 euro pentru al 2-lea etaj
Program Turnul Eiffel:
Zilnic intre orele 9:30 si 23:45 (din Septembrie pana la mijlocul lui Iunie); zilnic intre orele 9:00 si 12:45 ( de la mijlocul lui Iunie pana in August)
Telefon Turnul Eiffel:
(01) 4411.2323
Site oficial Turnul Eiffel:
http://www.tour-eiffel.fr
Ghiduri de calatorie Paris:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Paris:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Turnul Eiffel:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!