Obiective turistice Paros, de vizitat in Paros, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Paros, Grecia

Obiective turistice Paros, Grecia

 
 

Paros, a treia ca marime dintre Insulele Ciclade, este inca si mai cunoscuta datorita marmurei decat este Naxos. Fiind materia prima dorita de cei mai priceputi sculptori si arhitecti, in perioada clasica a Antichitatii marmura era transportata in intreaga Grecie.

Venus din Milo, sculptata in secolul al II-lea I.Hr., este realizata din marmura de Paros, la fel ca si atat de apreciata Victoria inaripata din Samotrake (aprox. 200 I.Hr.), ambele fiind vedete ale expozitiei din Muzeul Luvru din Paris.

Ca urmare a acestei abundente naturale, dar si a extraordinarei fertilitati a insulei.

Paros a fost tot timpul prospera, neavand nevoie sa curteze industria turismului in acelasi fel in care au facut-o unele dintre vecinele ei.

Astfel si-a pastrat cultura si obiceiurile grecesti in mai mare masura decat Mikonos sau Los, de exemplu.

Asta nu inseamna ca insula nu se umple de vizitatori, mai ales in varful de sezon estival, cand vanturile puternice care sufla peste ea atrag windsurferi din toata lumea.

Portul Naoussa a devenit un loc sic in care sa iei masa, sa bei si sa faci cumparaturi. De aici, ia un taxi acvatic pana la cele mai bune plaje ale insulei, situate in nord, in apropiere de Lageri.

 
Vizitezi Paros?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Paros

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Paros:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Paros:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Paros obiective turistice, Ce poti vizita in Paros, Top obiective Paros, Top atractii Paros, Paros locuri de vizitat, Locuri de vizitat Paros, Locuri de vizitat in Paros, Paros atractii turistice, Paros de vizitat, De vizitat in Paros, Ce vizitam in Paros, Top atractii turistice Paros, Top obiective turistice Paros, Paros ghid turistic, Calatorii in Paros.