Obiective turistice Passau, de vizitat in Passau, Germania
Home / Orase / Obiective turistice Passau, Germania

Obiective turistice Passau, Germania

 
Vacanta in Passau?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Flancand granitele cu Austria si Republica Ceha, Passau are o vechime de peste 2500 de ani. Original intemeiata de celti, apoi ocupata de romani, asezarea a trecut ulterior in mainile printilor-episcopi ale caror domenii se intindeau in Ungaria actuala. La apogeul sau, episcopatul Passau era cel mai mare din tot Sfantul Imperiu Roman.

Asezarea lui Passau este realmente unica. Nicaieri in lume, trei rauri - Hz, dinspre nord, Dunarea, dinspre vest, si Inn, dinspre sud nu se mai intalnesc intr-un oras. Cuibarit intre Inn si Dunare, orasul vechi este un labirint de stradute inguste pietruite, in lungul carora se insiruie case de simpli cetateni si gentilomi minunat conservate, printre care au fost ridicate biserici razlete. Multe strazi au fost inchise circulatiei auto, conferind orasului o atmosfera aproape venetiana si transformandu-l intr-un paradis al pietonilor.

Timp de 45 de ani dupa razboi, Passau a fost o fundatura intr-un colt uitat al Germaniei Federale. Prabusirea Cortinei de Fier a deschis frontierele din apropiere, repunand orasul istoric pe harta Europei Centrale. in ciuda noimii sale, Passau degaja o atmosfera de maretie.

Incepeti plimbarea de la oficiul turistic de pe latura vestica a Rathausplatz, de unde puteti lua brosuri si harti. Rathaus din secolul al XIV-lea formeaza o latura a pietei si este orientata spre Dunare si cheiurile acesteia. Inainte de a parasi piata in directia centrului orasului, opriti-va la Glasmuseum, in Hotel Wilder Mann.

Dupa aceea cotiti la dreapta la capatul scurtei strazi Schrottgasse si veti ajunge in Residenzplatz, dominata de masiva cladire baroca Neue Bischafliche Residenz, unde comori religioase din ilustrul trecut episcopal al orasului sunt gazduite in Domschatz und Diozesanmuseum.

Un palier de trepte suie pana la Domplatz si la inalta Dom St. Stephan. Coborati treptele in coltul sud-vestic al pietei si veti ajunge la raul Inn. O plimbare de 15 minute pe jos va va duce la gradinile Dreiflusseck, la confluenta dintre Dunare, Inn si Ilz. Continuati pe malul sudic al Dunarii, in amonte spre Luitpoldbrucke; traversati acest pod pentru a ajunge pe malul nordic, de unde o poteca abrupta va duce la Veste Oberhaus.

Puteti de asemenea ajunge cu autobuzul la aceasta fortareata, plecand din Rathausplatz. Reveniti dupa aceea la Rathausplatz pentru a explora atractiva zona comerciala pietonala din Passau (care se intinde pe opt strazi). Daca timpul va permite si va plac muzeele, mergeti spre sud pe Heilig Geist Gasse si traversati raul Inn pe podul pietonal spre remarcabilul Romermuseum Kastell Boiotro, care contine vestigii ale trecutului roman al lui Passau.

Incercati sa vizitati domul la amiaza, pentru a asculta un recital al maretei sale orgi, cea mai mare din lume. Dimineata devreme este momentul optim pentru a vedea lumina care se revarsa dinspre est peste zidurile orasului vechi si confluenta celor trei rauri. Invaluit in ceturile umede ale iernii, Passau rivalizeaza cu Venetia pentru atmosfera sa apasatoare.

 

De vizitat in Passau

Passau obiective turistice, Ce poti vizita in Passau, Top obiective Passau, Top atractii Passau, Passau locuri de vizitat, Locuri de vizitat Passau, Locuri de vizitat in Passau, Passau atractii turistice, Passau de vizitat, De vizitat in Passau, Ce vizitam in Passau, Top atractii turistice Passau, Top obiective turistice Passau, Passau ghid turistic, Calatorii in Passau.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne