Chora din Patra, obiective turistice de vizitat in Patra

Chora, Patra

Vacanta in Patra?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Capitala este orasul Chora. Pe o coasta de deal ce strajuieste portul se ingramadesc case varuite in alb, presarate de-a lungul drumului ce urca pana la zidurile impresionante ale unei uriase fortarete, care pare aproape la fel de mare ca orasul insusi, Constructia castelului a fost inceputa de venetieni in secolul al XIII-lea; acesta a fost apoi extins in secolul al XV-lea - poti chiar sa vezi data inscriptionata pe el, anul 1503.

In interiorul zidurilor sale se afla biserica Panagia Myrtidiotissa, avand in spate o faleza abrupta care coboara pana in mare, si tot de aici poti sa admiri insulita Avgo, unul dintre numeroasele locuri despre care se spune ca ar fi locul de nastere al Afro-ditei. In castel mai gasesti si un foarte mic Muzeul de Arheologie.

Mai jos de Chora se afla statiunea portuara Kapsali, care este asezarea cea mai asemanatoare unei statiuni turistice obisnuite pe care o vei putea gasi pe insula. Are o plaja practicabila, de pietris si nisip, dar pentru a descoperi cele mai bune plaje de aici va trebui sa explorezi.

Transportul public este limitat, si vei avea mare nevoie fie sainchiriezi o masina, fie sa folosesti taxiul pentru a te putea deplasa. Plaje excelente gasesti la Diakofti pe coasta de est, la Limiona pe cea de vest si la Plateia Am-mosin extremitatea nordica.

Pentru a ajunge la Plateia Ammos, va trebui sa treci prin minunatul si neatinsul sat dintre dealuri numit Karavas, unde vei gasi drumul care duce pana jos, ia principalul port de pe insula, Agia Pelagia. Cele cateva hoteluri de aici se adreseaza in principal turistilor care au nevoie de o noapte de cazare inainte de a pleca mai departe. Si mai la sud, se afla locul - fostei capitale a insulei, la Paleochora, acum pustie.

Ruinele sale se afla la 200 m peste nivelul marii - un loc care iti va bantui amintirile si pe care trebuie neaparat sa-l vizitezi daca ajungi pe insula. Oras bizantin infloritor, in care existau 72 de biserici, Paleochora a devenit capitala insulei in 1248.

Desi orasul fusese proiectat astfel incat sa nu fie vizibil de pe mare, renumitul pirat Barbarossa l-a atacat si l-a distrus in 1537, ucigand multi locuitori si luand 7.000 de prizonieri. Astazi, printre ruine mai rezista doar sase biserici.

Ghiduri de calatorie Patra:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Patra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Chora:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!