Kalavryta din Patra, obiective turistice Patra

Kalavryta, Patra

Obiective turistice Patra

Putini vizitatori straini strabat drumul pana la Kalavryta, aflata la aproximativ 32 km catre sud-est de Patra, dar pentru greci, acesta este un loc de pelerinaj. In 1821, la Manastirea Agia Lavra, aflata la 6 km de Kalavryta, arhiepiscopul din Patra a inaltat drapelul grec in semn de sfidare la adresa fortelor de ocupatie turcesti, dand semnalul pentru inceputul Razboiului de Independenta.

Micul oras de munte este plin de turisti greci in tot cursul anului, dar la aniversarile acestui eveniment, comemorat in fiecare an pe 21 martie, iti va fi practic imposibil sa te misti.

Manastirea a trebuit reconstruita dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Intr-un cumplit gest de razbunare, fortele naziste au ucis toata populatia de sex barbatesc din Kalavryta - 1.436 de barbati si baieti - apoi au incendiat orasul si, drept suprem gest de dispret, au dat foc si manastirii unde incepuse rebeliunea.

In orasul refacut exista o fresca prin care se comemoreaza acel eveniment, iar unul dintre ceasurile din turnul bisericii centrale este mereu potrivit la 2:34, ora la care a inceput masacrul.

Calatoria la Kalavryta poate fi una dintre cele mai inaltatoare experiente pe care le poti avea in Grecia. Din orasul de coasta Diakofto, aflat in Golful Corint, porneste o cale ferata cu cremaliera, care urca incet 22,5 km prin defileuri, pe langa pereti de stanca, prin paduri, prin 14 tuneluri, de-a lungul unor rauri, si peste poduri, purtandu-te prin locuri care iti taie rasuflarea si urcand pana la Kalavryta, la o inaltime de 756 m.

Bilete de avion spre Patra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Kalavryta:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne