Pilos din Patra, obiective turistice de vizitat in Patra

Pilos, Patra

Vacanta in Patra?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Barcile se leagana, in timp ce pescarii isi dreg plasele in acest minunat port - imagini familiare in insulele grecesti. Frumosul orasel Pilos, aflat pe coasta de vest a Peloponesului, poate fi un popas inspirat pentru cateva zile sau chiar pentru o sedere mai lunga.

Restaurantele de la malul marii servesc cele mai proaspete mancaruri, iar un capat al portului este dominat de castelul construit de turci in 1572, la care venetienii si francezii au facut ulterior completari. Unele parti ale constructiei sunt darapanate, dar, avandintre zidurile sale frumoasa biserica Agios Sotiros, castelul este un loc excelent pentru explorari.

Pilos domina intrarea sudica in Golful Navarino (Ormos Navarinou), pe care Insula Sphaktiria aproape ca il izoleaza cu totul de restul Marii Ionice, in acest golf s-a desfasurat una dintre cele mai importante batalii navale din istoria Greciei. La 20 octombrie 1827, o flota de 26 de nave grecesti si aliate s-a apropiat de acest golf, in care asteptau 82 de vase turcesti si egiptene.

Intentia era de a negocia, dar unul dintre vasele egiptene a tras un foc de tun, lucru care a dus la izbucnirea unei batalii in toata regula. Au fost scufundate 51 de vase turcesti, pe cand grecii nu au pierdut nici unul.

Urmarea a fost faptul ca Grecia a castigat suprematia navala in zona, ceea ce a contribuit ulterior la castigarea independentei grecesti de sub dominatia turceasca in 1828.

Ghiduri de calatorie Patra:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Patra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Pilos:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!