Chateau de Pau din Pau, obiective turistice de vizitat in Pau

Chateau de Pau, Pau

 

Elegant si relaxat, Pau te invita sa hoinaresti pe bulevardele sale, trecand pe langa case elegante si vile in stil art nouveau, dar si de-a lungul strazilor inguste si pavate, marginite de case cu fatade din lemn.

La capatul vestic al Boulevard des Pyrenees, inaltandu-se deasupra raului Gave de Pau, avand de-o parte si de alta bananieri, se ridica Chateau de Pau.

Initial un pavilion de vanatoare construit de contii de Foix, i-a fost adaugata in secolul al XIV-lea, de catre redutabilul Gaston Febus, aparator al ducatului de Foix din toate partiie, marea sa temnita din caramida rosie.

In secolul al XVI-lea, Margueritte d'Angouleme a transformat castelul intr-un palat renascentist, cu intrari frumos sculptate, ferestre si bolti. Acesta este locul unde s-a nascut nepotul ei, Henric de Navarra, care s-a suit pe tronul Frantei in 1589 ca Henric al IV-lea.

Turul castelului este memorabil datorita frumoaselor goblenuri din camei ele oficiale, impresionantelor apartamente in stil Empire ale imparatesei Eugenie, bucatariilor din secolul al XVI-lea, precum si datorita uriasei carapace de broasca-testoasa, cunoscuta a fi servit drept leagan pentru Henric.

Vizitezi Chateau de Pau?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Pau cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Ghiduri de calatorie Pau:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Pau:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Chateau de Pau:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!