Obiective turistice Paxi, de vizitat in Paxi, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Paxi, Grecia

Obiective turistice Paxi, Grecia

 
Vacanta in Paxi?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Paxi, denumita si Paxos sau Paxoi, contrasteaza cu vecina ei mai mare si mai aglomerata din nord.

Insula minuscula aflata la 11 km sud de Corfu, Paxi are doar trei sate si este destul de mica - doar 8 km lungime si 3 km latime - pentru a putea fi strabatuta pe jos intr-o singura zi, de-a lungul retelei de poteci care ii traverseaza numeroasele cranguri de maslini.

Asa cum Paxi pare doar un punct la sud de Corfu, Andipaxi este un punct inca si mai mic la sud de Paxi.

Vizitatorii atrasi de Paxi suni cei care prefera locurile mai linistite, relaxate si in contact cu traditiile decat agitata Corfu. Simbolul Insulei Paxi este tridentul, care face trimitere la legenda aparitiei acesteia: Poseidon, zeul marilor, avand nevoie de un loc in care sa-si ascunda iubita, pe Am-phitrita, a creat Paxi lovind marea cu tridentul sau.

Cu sau fara aportul zeilor, despre Paxi se crede ca a fost nelocuita pana la sosirea unor colonisti de pe continent, in secolul al VI-lea d.Hr. Chiar si in prezent, aici locuiesc mai putin de 3.000 de oameni, raspanditi in cele trei sate si niste asezari extrem de risipite din centrul insulei.

Se gasesc putine locuri de cazare, cele mai multe fiind rezervate pe perioada verii de operatori turistici britanici si germani, care s-au atasat de Paxi intr-un mod incredibil. Si locuitorii insulei s-au apropiat de acestia, bucurandu-se de prosperi tatea pe care turismul la scara mica a adus-o cu sine.

Chiar daca este simpla, Paxi nu este si ieftina. Mare parte din hrana trebuie adusa din Corfu, iar turistii instariti, care vin aici cu propriile iahturi, au generat cerere pentru mancaruri mai sofisticate.

Fiecare dintre cele trei asezari de coasta, toate incantator de frumoase, poate oferi mancaruri de o calitate mult superioara celei la care te-ai putea astepta.

 

De vizitat in Paxi

Paxi obiective turistice, Ce poti vizita in Paxi, Top obiective Paxi, Top atractii Paxi, Paxi locuri de vizitat, Locuri de vizitat Paxi, Locuri de vizitat in Paxi, Paxi atractii turistice, Paxi de vizitat, De vizitat in Paxi, Ce vizitam in Paxi, Top atractii turistice Paxi, Top obiective turistice Paxi, Paxi ghid turistic, Calatorii in Paxi.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne