Megalopolis din Peninsula Messeniana, obiective turistice Peninsula Messeniana

Megalopolis, Peninsula Messeniana

Obiective turistice Peninsula Messeniana

Ceva mai la nord pe drumul catre Tripoli, se afla ruinele anticului Megalopolis, "orasul mare", la marginea orasului modern care si pastreaza numele. Din asezarea antica nu a mai ramas rnare lucru, dar pentru a-ti face o idee in legatura cu gloria lui apusa, trebuie sa stii ca in amfiteatrul de aici incapeau cu usurinta 20.000 de spectatori, adica era mai mare decat cel de la Epidavros si chiar decat Teatrul lui Dionysos din Atena.

Megalopolis a fost construit cam in aceeasi perioada cu Messene, 371-368 I.Hr., si de acelasi om, conducatorul teban Epaminonda. Scopul sau era sa aiba o serie de cetati defensive cu ajutorul carora sa-i tina pe spartani la distanta. Dar Megalopolis nu a prosperat niciodata, si chiar si astazi inspira parasire. Aerul sau de loc napadit de natura se afla intr-un bine-venit contrast cu siturile in care totul este perfect inregistrat si etichetat.

Bilete de avion spre Peninsula Messeniana:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Megalopolis:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne