Palatul lui Nestor din Peninsula Messeniana, obiective turistice Peninsula Messeniana

Palatul lui Nestor

Obiectiv turistic din Peninsula Messeniana

In "Odiseea" lui Homer,in timp ce eroul Odiseu se lupta sa se intoarca acasa, in Insula Itaca, fiul sau Tele-mah viziteaza palatul regelui Nestor pentru a incerca sa afle vesti despre propriul tata. Aici, Policaste, fiica lui Nestor, sl smbaiaza pe Telemah, Evident, in situl de aici a fost descoperita si o cada, despre care s-a spus ca ar fi cea din palatul regelui Nestor, conferind substanta legendei antice.

Se recomanda o vizita la Muzeul de Arheologie aflat in satul Chora din apropiere, de preferat in cursul diminetii. Obiectele gasite in palat sunt expuse aici, insotite de explicatii clare, si sunt de mare ajutor daca vrei sa intelegi mai bine vizita la situl propriu-zis. La prima vedere, ruinele acestui palat micenian nu sunt prea impresionante. Cu toate astea, locul are multe de oferit, si scara modesta la care este construit edificiul te ajuta sa sti faci o idee despre oamenii care au trait aici.

Cea mai mare parte din sit este alcatuita din fundatii inalte de doar cativa centimetri; insa cu ajutorul unei schite poti sa reconstruiesti cu usurinta palatul si al propriei imaginatii. Aceasta sarcina este usurata de extraordinara sa amplasare, pe un promontoriu ce se ridica deasupra marii si a unei livezi de maslini.

Palatul lui Nestor a fost descoperit abia in 1939, astfel ca nu a fost unul dintre subiectele interpretarilor hiperentuziaste ale celor ca Heinrich Schliemann. Explorarile continua si astazi, cu ajutorul celor mai moderne tehnici arheologice.

Una dintre cele mai incredibile descoperiri facute aici consta in cateva sute de tablite inscriptionate cu o scriere denumita Liniara B, pe care Sir Arthur Evans a descoperit-o in situl minoic din Knossos, de pe Insula Creta, si care dovedeste existenta unei legaturi intre civilizatia minoica si cea miceniana. Ca o ironie, tablitele de lut s-au pastrat datorita faptului ca au fost arse chiar in incendiul care a distrus palatul in jurul anului 1200I.Hr.

 
Bilete de avion spre Peninsula Messeniana:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palatul lui Nestor:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne