Obiective turistice Peninsula Messeniana, de vizitat in Peninsula Messeniana, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Peninsula Messeniana, Grecia

Obiective turistice Peninsula Messeniana, Grecia

 
Vacanta in Peninsula Messeniana?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Asemenea unor straji gemene, orasele Koroni si Methoni se afla de o parte si de cealalta a Peninsulei Messeniene din sud-vestul Peloponesului. Renumite candva pentru fortaretele lor, astazi ele sunt cunoscute mai degraba drept statiuni litorale. In restul regiunii gasesti mai multe situri arheologice minore, dar interesante.

Cele doua orase erau supranumite "ochii Venetiei," deoarece forturile lor observau atent intregul trafic naval dintre Italia si Grecia. Constructia castelului din Koroni a fost inceputa in 1206, si zidurile sale impunatoare sunt inca in picioare, adapostind astazi manastirea Timiou Prodromou si cateva locuinte private.

Este un loc minunat in care sa te plimbi in cursul serii. Orasul de sub fort, un vartej captivant de case, dateaza doar din 1830. Principala atractie pentru turisti este magnifica plaja, lunga de aproximativ 1,6 km.

Contemporana cu fortul de la Koroni, fortareata de la Methoni se avanta in mare, inconjurata de apa din trei parti. Cea de-a patra parte este pazita de un sant de aparare. Este un bastion inexpugnabil care, in timp ce te plimbi in interiorul zidurilor sale si vezi ruinele ramase in picioare, sti creeaza un sentiment de abandon complet. Contrastand cu fortareata locuita de la Koroni, in Methoni nu vei gasi decat ruinele unor constructii: case, o catedrala, o baie turceasca si cateva pasaje subterane.

Si Methoni are o plaja buna, fiind o statiune mult mai frecventata decat Koroni. insa inima orasului o reprezinta frumoasele case albe, smpodobite cu flori multicolore de bougainvillea si hi-biscus revarsate de la balcoane.

 

De vizitat in Peninsula Messeniana

Peninsula Messeniana obiective turistice, Ce poti vizita in Peninsula Messeniana, Top obiective Peninsula Messeniana, Top atractii Peninsula Messeniana, Peninsula Messeniana locuri de vizitat, Locuri de vizitat Peninsula Messeniana, Locuri de vizitat in Peninsula Messeniana, Peninsula Messeniana atractii turistice, Peninsula Messeniana de vizitat, De vizitat in Peninsula Messeniana, Ce vizitam in Peninsula Messeniana, Top atractii turistice Peninsula Messeniana, Top obiective turistice Peninsula Messeniana, Peninsula Messeniana ghid turistic, Calatorii in Peninsula Messeniana.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne