Ston din Peninsula Peljesac, obiective turistice Peninsula Peljesac

Ston

Obiectiv turistic din Peninsula Peljesac

Strada care intra in peninsula taie padurea si apoi, dupa cateva viraje, da in peisajul nemiscat din Ston care, chiar si in plina vara, este calm precum apele canalului unde plutesc recipientele pentru cultivarea scoicilor comestibile si stridii.

Acest loc din piatra alba cu putina vegetatie si mare indigo, pare sa vina dintr-un timp indepartat. Este considerat, laturi de Dubrovnik, una dintre cele mai importante localitati din Republica Dubrovnik.

Cel mai impresionat lucru la Ston il reprezinta, fara indoiala, zidurile sale monumentale, a caror lungime este de 5 km, iar inaltimea - de 10 metri. Zidurile sunt fortificate cu peste 40 de urnuri si bastioane, ridicate in secolul al XIV-lea.

Aceasta fortareata din Mali Ston, ridicata la jumatatea sec. XV, are o forma pentagonala cu cinci turnuri indreptate spre mare. Partea cea mai sugestiva a acestui nucleu este micul port, deschis in secolul XV dupa modelul celui din Dubrovnik: in piata se deschid trei arsenale pentru nave de razboi si Slanica, depozitul pentru sare.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Peninsula Peljesac:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Ston:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne