Obiective turistice Peninsula Peljesac, de vizitat in Peninsula Peljesac, Croatia
Home / Orase / Obiective turistice Peninsula Peljesac, Croatia

Obiective turistice Peninsula Peljesac, Croatia

 
Vacanta in Peninsula Peljesac?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Peninsula Peljesac este cea mai mare peninsula din Croatia, numarand 65 de km in lungime si avand peste 355 de km patrati. Aceasta limba de pamant, ce se alungeste paralele cu coasta de la istmul Ston, este pamant al viilor (dau cele mai bune Postup si Dingac), inca necunoscut turistilor.

Zidurile colinei Sv. Mihajlo sunt marcate de linia subtire a lungilor ziduri dc aparare si a fortaretelor unghiulare. Burgul, format din doua sate fortificate, se afla pe istmul peninsulei, care in partea de sud-est este inca impestritata de saline: acelea care au constituit norocul ragusanilor, sositi aici inca din secolul XIV pentru a ocupa aceasta zona si a inalta fortificatii pentru a o apara (la aceste lucrari au participat nume ilustre ca Micelozzo Michelozzi, Bemardino da Parma si Giorgio Orsini).

Din pacate, asezarea a suferit grave daune datorita cutremurului din 1996 si in urma recentului razboi, dar este placuta plimbarea printre case gotico-renascentiste din partea cea mai veche (Veliki Ston), incinsa de un pentagon de ziduri ce se desfasoara pe o distanta de peste 5 km intarit cu rumuri si bastioane.

Peninsula Peljesac este conectata de continent pe la orasul Ston si este despartita de insula Korcula de Canalul Peljesac.

 

De vizitat in Peninsula Peljesac

Peninsula Peljesac obiective turistice, Ce poti vizita in Peninsula Peljesac, Top obiective Peninsula Peljesac, Top atractii Peninsula Peljesac, Peninsula Peljesac locuri de vizitat, Locuri de vizitat Peninsula Peljesac, Locuri de vizitat in Peninsula Peljesac, Peninsula Peljesac atractii turistice, Peninsula Peljesac de vizitat, De vizitat in Peninsula Peljesac, Ce vizitam in Peninsula Peljesac, Top atractii turistice Peninsula Peljesac, Top obiective turistice Peninsula Peljesac, Peninsula Peljesac ghid turistic, Calatorii in Peninsula Peljesac.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne