Portinho da Arrabida din Peninsula Setubal, obiective turistice Peninsula Setubal

Portinho da Arrabida

Obiectiv turistic din Peninsula Setubal

Imediat dedesubtul manastirii se gaseste o nestemata absoluta: plaja in forma de semiluna si satul Portinho da Arrabida.

Protejat de vanturile din nord de catre dealuri si marginit de ape transparente, satul reprezinta un loc idilic pentru un pranz cu fructe de mare. In apropiere se gaseste Lapa de Santa Margarida, o pestera de mal unde au fost descoperite cele mai vechi urme ale prezentei umane (200.000-400.000 de ani vechime).

Forte de Santa Maria, construit in 1670 pentru a proteja calugarii impotriva atacurilor piratilor mauri, iar acum un centru biologic marin, pazeste capatul estic al plajei.

Mai departe spre est se intinde plaja Galapos, mult preferata de scufundatori, urmata de Rgueirinha, o plaja cu nisip alb, populara printre cei care fac windsurfing. Incendiile de padure teribile din 2004 au facut ca o parte din acest drum de coasta sa devina inaccesibil, iar data pentru redeschiderea lui nu este sigura drumuri mai mici deservesc actualmente orasele de plaja.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Peninsula Setubal:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Portinho da Arrabida:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne