Setubal din Peninsula Setubal, obiective turistice Peninsula Setubal

Setubal, Peninsula Setubal

Obiective turistice Peninsula Setubal

Drumul catre Setubal de-a lungul crestei masivului ofera privelisti pe ambele parti, la nord de Lisabona si la sud, peste estuarul Sado.

Catunele de-a lungul acestui traseu produc o branza de oaie Azeitao excelenta si o miere moale, precum si vinul dulce, Moscatei de Setubal. In Vila Nogueira da Azeitao poti incerca Moscatelul la vinaria Jose Maria da Fonseca.

Setubalul insusi este un oras-port mare si haotic, insa prietenos, cu 100.000 de locuitori, care priveste direct spre Peninsula Troia.

Este al treilea port ca marime al Portugaliei, dupa Lisabona si Porto, iar, pentru moment cel putin, prioritatile nu sunt orientate spre turisti; sardincle si stridiile sunt in fruntea listei.

Acest fapt il face un loc de sedere relaxant si neconventional, cu strazi laturalnice ireale si o abundenta de restaurante cu fructe de mare excelente.

Spre vest se gaseste masivul Forte de Sao Filipe, din secolul al XVI-lea, construit pentru a proteja impotriva atacurilor maurilor si ale englezilor.

Acesta supravegheaza estuarul si orasul si este acum, partial, o pousada. Dedesubt, centrul orasului incaleca Avenida Luisa Todi cu trei benzi pe sens, cu facilitati portuare la sud si un labirint de strazi pietonale la nord, langa Praca de Bocage.

Lunga istorie a Setubalului se intoarce in timp la romani, ale caror numeroase urme au fost excavate, remarcabila fiind fabrica de condimente pentru peste vizibila prin podeaua transparenta a biroului pentru turism.

Altminteri, o saracie de monumente este compensata de Igreja de Jesus din secolul al XV-lea, un monument-cheie al perioadei de inceput a stilului manuelin.

Cu toate ca aceasta biserica franclscana a trecut prin restauratii cu ciment prost indrumate in anii '40, incantatorul portal Arrablda din piatra, de culoare roz, ramane intact, la fel ca si coloanele rasucite ciudat, dalele policrome si altarul boltit.

Remarcabila decoratiune de altar cu 14 panouri a migrat catre galeria invecinata, Galeria de Pintura Quinhentista, pentru a se alatura colectiei bogate de arta renascentista.

Bilete de avion spre Peninsula Setubal:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Setubal:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne