Villa Romana del Casale din Piazza Armerina, obiective turistice Piazza Armerina

Villa Romana del Casale, Piazza Armerina

Obiective turistice Piazza Armerina

Nimeni nu stie cu siguranta cui i-a apartinut Villa Casale, dar, judecand dupa opulenta si marimea-i impresionanta - are peste 500 de camere proprietarul sau trebuie sa fi fost o figura de renume.

Teoriile cele mai elocvente sustin ca aceasta a fost o resedinta de vanatoare si relaxare, construita de imparatul Maximilianus Herculius, care a domnit impreuna cu Diocletian intre 286-305 d.Hr. Mozaicurile cu scene de vanatoare de pe podea si din pozitia sa rustica i-au determinat pe specialisti sa-i atribuie rolul de resedinta de vanatoare.

Chiar daca structura impozanta a vilei nu s-a mai pastrat - amplasamentul peretilor si acoperisurilor ne ajuta sa ne facem o idee despre structura initiala a vilei -, mozaicurile originale au ramas aproape nestirbite.

Stilul lor aminteste de mozaicurile descoperite in vilele romane din nordul Africii, de unde putem trage concluzia ca proiectantii ei ar fi putut fi cartaginezi - acest lucru este sugerat si de piesa centrala a vilei, o scena de vanatoare africana lunga de 59 de metri, unde se pot vedea mai multe animale exotice, precum tigri, struti si elefanti, majoritatea dintre ei fiind capturati si inchisi in custi, pentru a fi trimisi la Roma, unde erau folositi in circuri si in luptele gladiatorilor.

Realmente, in fiecare camera intalnesti astfel de mozaicuri, chiar daca scena care atrage cel mai mult vizitatorii este cea reprezentand atlete in costume de baie.

Bilete de avion spre Piazza Armerina:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Villa Romana del Casale:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne