Ripolles din Pirineii Catalani, obiective turistice Pirineii Catalani

Ripolles

Obiectiv turistic din Pirineii Catalani

Cea mai interesanta zona de interes din estul Pirineilor este regiunea Ripolles, unde piscurile ce ating si 3.000 m domina doua vai, Camprodon si Ribes. Punctul de acces este Ripoll, un oras linistit ce se afla la confluenta a doua rauri, pe care merita sa-l vizitezi pentru manastirile sale in stil romanic, Monestir de Santa Maria (Placa dc l'Abat Oliba, Ripoll), un loc important in istoria Cataluniei.

Ctitorita in 880 de Guifre "Parosul", primul conte de Barcelona, manastirea a gazduit panteonul regal pana cand atentia s-a indreptat spre Barcelona in 1162. Scriptoriumul manastirii a dat lumii capodopere precum Biblia de la Ripoll (1015-1020), ce se afla acum la Vatican. Biblioteca se spune ca ar fi fost una dintre cele mai importante patru din Europa in Evul Mediu.

Manastirea si-a pierdut tot farmecul din cauza transformarilor din sec. al XIX-lea, dar bazilica si gradina interioara sunt in continuare remarcabile, la o brosura de la casa de bilete pentru a identifica nenumaratele detalii fascinante si admira, din gradina din spate, structura bisericii, cu cele sapte abside unindu-se intr-un singur naos, patru nave laterale si transeptul.

Capodopera Bisericii Santa Maria este portalul din fata (realizat in jurul anului 1150), o poarta monumentala, sculptata cu o multitudine de f scene, figuri si simboluri.

Fa-ti ragaz si stai putin in hol si admira complexitatea felului in care sunt realizate ferestrele.

 
Bilete de avion spre Pirineii Catalani:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Ripolles:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne