Top obiective si atractii turistice de vizitat in Poiana Brasov.
Home Orase Obiective turistice Poiana Brasov, Romania

Poiana Brasov, Romania

Aflata la numai 12 km de orasul Brasov si la peste 1000 metri altitudine, Poiana Brasov este o oaza de liniste pentru toate categoriile de turisti in toate anotimpurile.

Vara turistul invatat cu muntele poate sa faca drumetii montane in masivul Postavarul si imprejurimi descoperind numeroasele trasee marcate dar poate sa surprinda si adevarata natura, intrand pe potecile umblate numai de salbaticiuni.

Iarna ii stau la dispozitie turistului partiile de ski de diferite grade de dificultate destinate atat incepatorilor cat si avansatilor in arta skiului. Transportul pe munte este asigurat cu mijloace mecanice pe cablu.

Fondata in anul 1895, Poiana Brasov a inceput prin a fi o zona turistica importanta pentru orasul Brasov. Prima constructie inceputa aici a fost in 1904.

In anul 1906 Poiana Brasov a devenit statiune turistica de ski si doar trei ani mai tarziu a avut loc prima Competie de Ski din Romania. In anul 1951 Poiana Brasov a gazduit Jocurile Internationale de Iarna studentesti.

In prezent statiunea se afla intr-o continua transformare. Pe zi ce trece apar tot mai multe locatii noi, crescand gradul de confort si satisfactie al turistilor ce aleg sa-si petreaca vacantele in statiune.

Intinzandu-se pe un platou la baza muntelui Postavarul care face parte din lantul Carpatilor Meridionali, statiunea Poiana Brasov denumita si Poiana Soarelui, este un model de frumusete.

Poiana Brasov este recomandata in tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator (sechele ale pleureziei sau sechele virale sau ale pneumoniei bacteriene, pentru anumite forme de astm bronsic si de bronsita astmatiforma cronica).

VelTravel

Obiective turistice Poiana Brasov

Tag: Obiective turistice Poiana Brasov, Atractii turistice Poiana Brasov, De vizitat in Poiana Brasov, Ce vizitam in Poiana Brasov, Top atractii turistice Poiana Brasov, Top obiective turistice Poiana Brasov, Ghid turistic Poiana Brasov.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne