Obiective turistice Pompei, Italia
Home Orase Obiective turistice Pompei, Italia

Obiective turistice Pompei, Italia

 

 Daca aici nu s-ar fi produs cel mai devastator cataclism din istorie, Pompeiul ar fi fost o alta colonie romana minora distrusa de trecerea timpului.

In schimb, a fost conservat pentru posteritate de eruptia din anul 79 i.Hr. a Vezuviului, cand cladirile si o parte din locuitorii sai au fost ingropati sub un munte de cenusa si materii vulcanice.

Si au ramas asa, ingropati, panain secolul al XVIII-lea, cand o serie de texte vechi au scos la iveala existenta acestui oras.

Niciun alt oras din Italia nu evoca atat de puternic realitatea vechiului Imperiu Roman asa cum o face Pompeiul. "Nu mai lipsesc decat vechii locuitori", scria jurnalistul Henry Matthewsin 1820, adaugand ca "o plimbare de dimineata pe strazile solemne ale Pompeiului te va ajuta sa-ti faci cea mai buna idee despre stilul lor de viata decat toate cartile din lume".

Atractii turistice Pompei

Tag: Obiective turistice Pompei, Atractii turistice Pompei, De vizitat in Pompei, Ce vizitam in Pompei, Top atractii turistice Pompei, Top obiective turistice Pompei, Ghid turistic Pompei.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne