Obiective turistice Ponte de Lima, Portugalia
Home Orase Obiective turistice Ponte de Lima, Portugalia

Obiective turistice Ponte de Lima, Portugalia

 

In tinutul Vinho Verde, langa raul Lima, se gaseste "cel mai vechi oras din Portugalia", ireprosabil conservat.

Nu exista monumente importante, insa este un punct natural intre Viana si muntii interiori si intre granita de nord cu Spania si Braga. Piata care se tine de doua ori pe luna este un eveniment local important.

Romanii au pus pe picior de egalitate Lima cu Lethe, raul mitologic al uitarii, ale carui ape, daca erau baute, permiteau sufletului mortului sa uite vietile lui anterioare.

Astazi, o sansa mai mare de a face acest lucru il are vinho verde local. Mai important a fost rolul medieval al Ponte de Lima ca punct de oprire pe drumul de pelerinaj catre Santiago de Compostela din rasadnita religioasa a Bragai.

Podul din granit, fermecator si plin de arce, supravietuieste din acele zile, cu cinci arce ale unei sectiuni romane si mai vechi, construit pentru scopuri militare, pe malul vestic.

Aici, de asemenea, gradini foarte placute, asezate conform cu anumite teme, inconjoara un mic Museu Rural (inchis lunea si dupa-amiaza).

Atractii turistice Ponte de Lima

Tag: Obiective turistice Ponte de Lima, Atractii turistice Ponte de Lima, De vizitat in Ponte de Lima, Ce vizitam in Ponte de Lima, Top atractii turistice Ponte de Lima, Top obiective turistice Ponte de Lima, Ghid turistic Ponte de Lima.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne