Obiective turistice Porec, Croatia
Home Orase Obiective turistice Porec, Croatia

Obiective turistice Porec, Croatia

 

Drumuri albe ivoriu, imagine a ghetarilor enormi, respira Orientul, multimea de comercianti care, in fiecare limba, cheama vizitatorii.

Puteti incerca sa uitati de circuitul turistic si sa descoperiti un oras ce pare sa se nasca din mare, strans intre peretii din piatra, unde se ascunde aurul bisericii Euphrasian, unul dintre exemplele majore de arta bizantina, care nu degeaba este trecuta in registrul bunurilor culturale protejate de catre UNESCO.

Oraselul detine primul loc datorita ofertei si calitatii serviciilor (hotelurile, enorme si moderne, sunt situate in partea de sud a zonei locuite, in golfurile Plava si Zelena Laguna - Laguna albastra si verde - ascunse de coroanele pinilor ce ajung pana aproape de mal) si, pe langa grupurile organizate, prezinta tinta oamenilor politici si a vip-urilor croate (imi inchipui ca locuiesc in vile ascunse de tufe, care se oglindesc in malurile stancoase, si ies numai pe timp de seara, pentru a asculta concertele intre mozaicurile bisericii).

Parcurgand strazile, trecand pe langa suveniruri si agentii de calatorii, privirea este atrasa de broderiile gotice ale fatadelor unui centru intact ce seamana cu Venetia.

Atractii turistice Porec

Tag: Obiective turistice Porec, Atractii turistice Porec, De vizitat in Porec, Ce vizitam in Porec, Top atractii turistice Porec, Top obiective turistice Porec, Ghid turistic Porec.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne