Obiective turistice Poros, de vizitat in Poros, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Poros, Grecia

Obiective turistice Poros, Grecia

 
Vacanta in Poros?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Insula Poros aproape ca face parte din Pelopones, fiind separata de partea continentala de un canal care la cel mai ingust punct are o latime de doar 350 m. Canalul este cel care a si dat numele acestei insule (poros inseamna „trecere"), iar intre Poros si continent exista un trafic constant al micilor ambarcatiuni ce fac legatura cu Galatas, oras din Pelopones din care poti pleca cu autobuzul catre Epidavros si Nafplio.

Poros iti ofera doua insule la pret de una: Sferia, de origine vulcanica pe care se ridica orasul Poros, si Kalavria care este mult mai mare. Cele doua insule sunt legate printr-un drum ingust.

Orasul Poros este o destinatie cautata de vasele de croaziera, atenieni veniti sa petreaca sfarsitul de saptamana, dar si de europeni care vin aici pentru plajele sale frumoase. Orasul este atragator, imbinand in mod pitoresc casele albe cu cele pastelate de pe dealurile ce se ridica deasupra portului.

Promenada de la tarm este presarata cu baruri si restaurante care promit nopti pline de distractii. Daca iti doresti ceva mai linistit, plimba-te cu bicicleta sau pe jos de-a lungul singurului drum principal care ocoleste insula cea mare, Kalavria. Acesta te va purta pe langa manastirea abandonata Moni Zoodochou Pigis, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Accesul este gratuit si aici poate intra oricine face efoitul minim de a ajunge pana acolo.

Orasul de Poros este construit sub forma unui amfiteatru, ce se intinde peste doua dealuri. Turistii gasesc aici o vegetatie de pini, plaje cu nisip cristalin, pline de viata, magazine, cafenele si restaurante confortabile, dar si un oras pitoresc, cu vile mari traditionale si strazi pietruite. Altfel spus, Poros este un oras linistit, dar cosmopolit - o destinatie care atrage vizitatori de toate varstele.

Cand ai terminat de explorat Porosul, fa o scurta si ieftina calatorie pe mare pana in micutul Galatas.

 

De vizitat in Poros

Poros obiective turistice, Ce poti vizita in Poros, Top obiective Poros, Top atractii Poros, Poros locuri de vizitat, Locuri de vizitat Poros, Locuri de vizitat in Poros, Poros atractii turistice, Poros de vizitat, De vizitat in Poros, Ce vizitam in Poros, Top atractii turistice Poros, Top obiective turistice Poros, Poros ghid turistic, Calatorii in Poros.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne